Home / Slider / VIDEO: Șofer mureșean abuzat de o patrulă de Poliție pentru o depășire fictivă!

VIDEO: Șofer mureșean abuzat de o patrulă de Poliție pentru o depășire fictivă!

Distribuie

O patrulă de Poliție a sancționat contravențional cu suma de 580 de lei și a suspendat pentru 30 de zile permisul de conducere al unui mureșean pe motiv că acesta ar fi efectuat o depășire interzisă, pe linie continuă.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 27 spre 28 iunie, la puțin timp după ora 1.00, în localitatea Sâncraiu de Mureș, iar sancțiunile primite sunt contestate de conducătorul auto care susține că potrivit filmării realizată de camera de luat vederi de la bordul mașinii pe care o conducea, depășirea incriminată de oamenii legi (care nu s-au lăsat impresionați de filmarea care le contrazice decizia) a avut loc pe linie discontinuă.

Totodată, conducătorul auto susține că polițiștii care l-au sancționat nu aveau cum să vadă depășirea, din moment ce erau plasați după o curbă, la aproximativ 300 de metri distanță, și aveau vizibilitate zero asupra zonei în care s-a petrecut respectiva depășire.

”Azi noapte am fost oprit de un domn polițist pe motivul că am efectuat o depășire pe linie continuă. Din câte se vede clar pe cameră am făcut depășirea pe linie discontinuă, dar mă miră faptul că mai nou tinerii polițiști de 22 de ani au ceva night vision în dotare de văd la 300 de metri în curbă. Eu te înțeleg că ești tânăr și abia dacă s-a uscat cerneala pe diploma de bac dar totuși nu trebuie făcut abuz. Nici dacă i-am arătat de 28 de ori filmarea cu încetinitorul nu si-a schimbat afirmația. Ce-i drept i-am arătat filmarea după ce a întocmit procesul pentru că nicidecum nu m-am gândit că îmi va suspenda permisul știind sigur că nu am greșit. Acum întreb și eu, de ce mama sărăciei ăștia tineri polițiști sunteți așa de exagerați? Anul trecut la fel am pățit cu suspendarea carnetului cică, la fel și atunci un pseudopolițist de 21 de ani. Aveți o frustrare sau care-i problema de sunteți atât de…? Pe lângă asta, din moment ce eu nu am văzut Poliția când am intrat în depășire, ei cum m-au văzut de la așa distanță, oare au skill să vadă de după curbă sau cum se explică?”, a precizat conducătorul auto care ne-a dezvăluit că se va adresa instanței de judecată pentru a i se face dreptate în acest caz.

Ne manifestăm speranța că măcar în ceasul al 12-lea autorii acestui abuz evident vor realiza că au greșit, respectiv că principala misiune a unui polițist aflat în misiune este menținerea unui climat de ordine și siguranță în litera și în spiritul legii, în folosul comunității și al cetățenilor.

UPDATE:

În cursul zilei de luni, 29 iunie, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a remis următorul drept la replică:

”Urmare a apariției în spațiul public al articolului „Șofer mureșean abuzat de o patrulă de poliție pentru o depășire fictivă” publicat în data de 28.06.2020, de către cotidianul „Zi de Zi”, pentru corecta informare a opiniei publice, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş este împuternicit să comunice următoarele:        

La data de 28 iunie a.c., în jurul orei 01.00, pe raza localităţii Sâncraiu de Mureș, pe DJ 152A, un tânăr, de 27 de ani, din sat Nazna, în timp ce conducea un autoturism, la intersecția cu strada Luminișului din comuna Sâncraiu de Mureș, ar fi efectuat manevra de depășire neregulamentară a unui alt autoturism, care circula pe aceeași direcție cu acesta, încălcând prin manevra efectuată marcajul axial longitudinal care desparte sensurile de mers. Tânărul în cauză a fost sancționat în conformitate cu prevederile legale, de către un polițist rutier, de la Biroul Rutier – Poliția municipiului Târgu Mureș, în timp ce desfășura activități în cadrul unei acțiuni organizate pe linia prevenirii accidentelor rutiere.

Atragem atenția asupra faptului că H.G. nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice la art. 120, alin. 1, lit. i, prevede următoarele: se interzice depășirea autovehiculelor când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă chiar și parțial, pe sensul opus, ori se încalcă marcajul care delimitează spațiul de interzicere.

Totodată, vă aducem la cunoștință că în conformitate cu prevederile art. 118, alin 1, din  Ordonanța de urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate depune plângere în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

În cazul depunerii unei eventuale contestații, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș va transmite instanței de judecată întreg materialul probator, aceasta fiind singura instituție care se poate pronunța cu privire la temeinicia sau netemeinicia măsurii aplicate de agentul constatator.

Precizăm faptul că polițiștii rutieri acționează în permanență pentru prevenirea accidentelor de circulație, precum și pentru combaterea faptelor contravenționale și penale din domeniul rutier, în vederea asigurării unui climat de siguranță pe drumurile publice.

În speranţa că poziţia noastră va fi interpretată în spiritul aplicării legii, ne exprimăm încrederea într-o bună colaborare şi pe viitor, în vederea reflectării corecte a oricărei situaţii de interes public.”

Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

2 comentarii

  1. S-a domolit baiatu cand a observat girofaru, altfel dadea blanao si il depasea si pe ala pe trecere.

    plin de zmei dinastia prin oras..

  2. Conform Art. 120 aliniarul 1 litera E, poliția a acționat corect, poate că trebuia să îi dea amendă și pentru viteză excesivă în localitate ! Dacă individul care se rățoiește că a fost abuzat de organ, nu observa girofarul echipajului sigur depășea și ford-ul albastru pentru că era lansat, așa a fost nevoit să frâneze brusc și să intre pe banda lui de mers exact….. PE TRECEREA DE PIETONI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.