Home / Administratie / Mureș: Controale și amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse de starea de alertă!

Mureș: Controale și amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse de starea de alertă!

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

”La activitățile desfășurate ieri, 13 iulie a.c., au participat 258 de polițiști din cadrul I.P.J. Mureș, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului.

Astfel, la nivelul județului Mureș, au fost executate 26 de acțiuni punctuale și au fost verificate 218 societăți comerciale/persoane fizice autorizate. Au fost legitimate peste 680 de persoane și verificate peste 230 de mijloace de transport în comun”, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Potrivit aceleiași surse, în total au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 12.400 de lei, astfel: 29 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 4.000 de lei, 4 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, în valoare de 1.400 de lei, 5 sanctiuni aplicate pentru fapte de natura economica in context COVID-19 in valoare de 7.000 de lei.

”Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială. Vă amintim de Tel Verde – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, a mai transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

13 candidați pentru Primăria Târgu Mureș

13 candidați (record absolut pentru alegerile locale organizate după 1989), dintre care 3 independenți, se …