Home / Agricultura / Amenzi usturătoare pentru persoanele care nu combat Ambrozia de pe terenurile aflate în proprietate!

Amenzi usturătoare pentru persoanele care nu combat Ambrozia de pe terenurile aflate în proprietate!

Distribuie

Începând din 15 iulie 2020, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Legii 129/2020 pentru modificarea legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, au crescut amenzile pentru persoanele fizice sau firmele care nu iau măsuri de stopare a creșterii și răspândirii ambroziei pe terenurile intravilane sau extravilane aflate în proprietate.

Conform noii legi, constituie contravenție nerespectarea prevederilor din Legea 129/2020 publicată în Monitorul Oficial,  privind combaterea ambroziei și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Verificarea și constatarea nerespectării de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole a dispozițiilor acestei legi, precum și aplicarea sancțiunilor potrivit prevederilor de mai sus, se fac de către autoritățile administrației publice locale pe a căror rază teritorială se face controlul, prin personal împuternicit de primar, de către polițiști locali sau de către comisari ai Gărzii Naționale de Mediu.

Îndeplinirea obligațiilor care le revin autorităților administrației publice locale se verifică de către specialiști desemnați de Instituția Prefectului, care au și competența de a sancționa nerespectarea prevederilor prezentei legi.

Nivelul minim al amenzilor până la intrarea în vigoare a Legii 129/2020 era în sumă de 750 lei pentru persoanele fizice și de 5.000 lei pentru persoanele juridice.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

1 comentariu

  1. In cartierul Zorilor pe partea dreapta cum intri ,este un teren viran,am inteles ca e proprietate privata a nustiu cui si este plin de buruieni foarte inalte.Chiar nu poate il poate obliga nimeni pe proprietar sa-l curete??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.