Home / Administratie / VIDEO, FOTO: Gabriel Mureșan, un primar de echipă pentru Apold

VIDEO, FOTO: Gabriel Mureșan, un primar de echipă pentru Apold

Distribuie

Fostul jucător de fotbal Gabriel Mureșan (38 de ani), care are în palmares 9 selecții în Echipa Națională a României, a depus miercuri, 21 octombrie, jurământul de primar al comunei Apold, așezare aflată la circa 15 de kilometri de municipiul Sighișoara și alcătuită din satele Apold, Daia, Șaeș și Vulcan.

La alegerile locale din data de 27 septembrie, Gabriel Mureșan (PNL) a câștigat alegerile locale pentru funcția de primar al comunei Apold cu scorul de 63,09% (788 de voturi), devansându-și contracandidații, respectiv pe Ioan Toth (PSD, 33,38%), Niculae Colceriu (ALDE, 1,84%) și Emil Todoran (PMP, 1,68%).

Apel la implicare și la muncă în echipă

Ceremonia depunerii jurământului s-a desfășurat într-o atmosferă oarecum restrânsă, cu participarea consilierilor aleși și a câtorva invitați, cu respectarea măsurilor de protecție anti COVID-19, în sala de ședințe a Primăriei comunei Apold, în prezența lui Iuliu Palcu, consilier superior în cadrul Instituției Prefectului – Județul Mureș.

”Sper ca de astăzi să nu mai existe culoare politică la noi în Consiliu, toți trebuie să tragem să mergem în aceeași direcție, să facem ceva pentru comuna noastră. Să construim, să schimbăm fața comunei Apold, cum am zis și în campanie. De astăzi ne vom ocupa doar de asta, să mergem la treabă, să facem proiecte, să implementăm proiectele ce s-au făcut până acum, dar doar împreună. Fără implicarea tuturor nu vom reuși. Mulțumesc și vă aștept în fiecare zi la treabă, nu doar o dată pe lună la o ședință”, a afirmat Gabriel Mureșan, aflat la primul mandat de primar al comunei Apold.

 

PNL, 8 din 13 mandate în Consiliul Local

Anterior depunerii jurământului de primar, noii consilieri locali ai comunei Apold au depus jurământul de învestire în funcție: Angela Stan (PNL), Vasile Codin Frandeș (PNL), Daniel Lucian Prunean (PNL), Ioan Bartuș (PNL), Eugen Bojan (PNL), Ioan Puiu Voican (PNL), Emilian Ticușan (PNL), Ioan Toth (PSD), Ovidiu Ioan Munteanu (PSD), Kovacs Mihai (PSD), Nicolae Lascu (PSD) și Claudiu Mihai Iacob (Pro România).

Într-o ședință viitoare, urmează să depună jurământul și Ștefan Bardeș, membru supleant pe lista PNL pentru Consiliul Local.

În legislatura 2020-2024, Consiliul Local al comunei Apold va avea 13 consilieri locali, mandatele fiind distribuite după cum urmează: 8 pentru PNL, 4 pentru PSD și 1 pentru Pro România.

Apa, obiectivul numărul 1 pentru Apold

La finalul ceremoniei, Gabriel Mureșan a acordat cotidianului Zi de Zi primul său flash-interviu în calitate de primar al comunei Apold.

Reporter: Vă rugăm să ne spuneți câteva obiective pe care vi le-ați propus pentru perioada viitoare.

Gabriel Mureșan: Principalul obiectiv, primul pe lista noastră, este apa. Apa, pentru că oamenii fără apă nu pot trăi și din păcate în anul 2020 să nu ai apă e un lucru grav. Pe urmă avem asfaltare, să terminăm canalizarea, să funcționeze, și avem multe în plan, dar astea eu zic să sunt prioritare pe lângă multe altele care se vor face la noi în comună.

Rep.: Ce v-a determinat să vă doriți să deveniți primar al comunei Apold?

G.M.: Situația. Nu mi-a plăcut deloc situația actuală. Eu am o mică afacere aici în comună, îmi merge bine, dar am zis că dacă tot m-am stabilit aici, să fac ceva și pentru locuitorii acestei comune

Rep.: Ce așteptări aveți de la viitoarea colaborare cu noul Consiliu Local al comunei Apold?

G.M.: Mă aștept să fim o echipă, cum am fost și în campanie. Eu zic că dacă o să fim uniți nu o să ne împiedice nimic să ne îndeplinim obiectivele pe care le avem de îndeplinit.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Licitație de 2,6 milioane de euro pentru exploatarea forestieră a 89.320 de metri cubi de lemn

Distribuie Regia Națională a Pădurilor Romsilva RA Mureș a demarat, în data de 1 martie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.