Mureș: Liberalii nu cred în exit-polluri și așteaptă numărătoarea voturilor Politic
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 1341 Vizualizări

Mureș: Liberalii nu cred în exit-polluri și așteaptă numărătoarea voturilor

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a comentat duminică seara, la puțin timp după ora 21.00, rezultatele exit-poll-urilor de la alegerile parlamentare.

Potrivit exit-poll-ului realizat de Curs-Avangarde pentru ora 19.00, principalele formațiuni politice în funcție de rezultatele pentru Camera Deputaților sunt următoarele: 30,5% – PSD, 29% – PNL, 15,9% Alianța USR-PLUS, 5,7% – UDMR, 5,2% – AUR, 5% – PMP și 5% – Pro România.

Totodată, același exit-poll oferă următoarele rezultate la alegerile pentru Senat: 30,6% – PSD, 29,1% – PNL, 16,4% – Alianța USR PLUS, 5,7% – UDMR, 5,3% – AUR, 5% – PMP și 5% – Pro România.

Mulțumiri mureșenilor care au votat

”În primul rând, vreau să mulțumesc mureșenilor, celor care s-au prezentat la vot, celor care ne-au acordat votul, dar și celor care nu ne-au acordat votul. Iată, suntem la sfârșitul unei campanii electorale și a unei zile electorale destul de dificile, desfășurate în condiții atipice. Încă o dată mulțumiri mureșenilor, celor care au participat la vot. O să fac și un apel la reprezentanții noștri în secțiile de votare, să participe până la sfârșitul procesului de numărare a voturilor. Iată, sunt lucruri pe care  oamenii noștri le știu, le cunosc, însă este foarte important ca fiecare vot să ni-l asumăm, fiecare vot să ni-l păstrăm și să fie numărat corect. Mulțumesc tuturor și mâine vom reveni și cu alte rezultate”, a declarat senatorul Cristian Chirteș, aflat pe locul 1 pe lista de candidați a PNL Mureș pentru Senat.

Neîncredere în exit-poll

”Este doar un exit-poll, din cercetările PNL sunt total diferite (rezultatele – n.r.), să nu uităm că acest exit-poll s-a încheiat la ora 19.30. Între 19.30 și 21.00, o oră și jumătate, au venit la vot foarte mulți oameni, peste 200.000 de oameni care vor face această diferență mică în cadrul exit pollurilor”, a spus, cu ton optimist, președintele PNL Mureș.

Totodată, liderul PNL Mureș a făcut și un scurt comentariu vis a vis de prezența la urne (31,84%) înregistrată în județul Mureș: ”A fost o prezență să-i spunem medie, a fost pe locul 20 la prezență județul Mureș. În general județul Mureș nu are o prezență foarte bună la vot, probabil lumea s-a speriat și din cauza acestei pandemii. Alegerile electorale au fost desfășurate în condiții foarte bune, nu au fost incidente, asta ne bucură pe toți.”

Apel la vigilență către liberalii din secțiile de votare

La sediul PNL Mureș s-a aflat și Ervin Molnar, președintele organizației municipale PNL Târgu Mureș, care a catalogat exit-poll-ul prezentat la ora 21.00 ca fiind doar o ”cercetare sociologică”.

”Acest exit-poll este deocamdată doar o cercetare sociologică, așteptăm să fie numărate voturile, fac și eu un apel la reprezentanții PNL în secțiile de votare să fie vigilenți, să fie atenți, și să numere fiecare vot. Să sperăm că până mâine dimineață se va întoarce acest clasament și PNL va fi pe primul loc”, a spus, la fel de optimist, Ervin Molnar, care a deschis lista PNL Mureș pentru Camera Deputaților.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE