Home / Invatamant / Drept important pentru personalul didactic de predare de gen feminin

Drept important pentru personalul didactic de predare de gen feminin

Personalul didactic de predare de gen feminin din unitățile de învățământ preuniversitar are dreptul să opteze pentru continuarea executării contractului individual de muncă până la împlinirea vârstei de 65 de ani.

Conform unui anunț publicat pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean, www.edums.ro, ,,potrivit Ordonanței de Urgență Nr. 3/2020 pentru completarea articolului 284 din Legea educației naționale nr.1/2011, personalul didactic de predare de gen feminin din unitățile de învățământ preuniversitar ,,poate opta pentru continuarea executării contractului individual de muncă până la împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzută de lege pentru bărbați, respectiv vârsta de 65 de ani”.

Pentru exercitarea acestui drept este suficientă notificarea angajatorului, fără nicio altă formalitate.

Orice procedură administrativă care este de natură să îngrădească exercitarea dreptului prevăzut în Ordonanța de Urgență Nr.3/2020 este nelegală.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Spectacol premieră ,,La casa de gospodari”

În seara zilei de joi, 28 ianuarie, de la ora 19.00, Sala Ansamblului Artistic Profesionist …