Home / Cultură / Primarul Soós Zoltán, mesaj de Ziua Culturii Naționale!

Primarul Soós Zoltán, mesaj de Ziua Culturii Naționale!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a transmis vineri, 15 ianuarie, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, un mesaj cu prilejul celebrării Zilei Culturii Naționale.

,, Sărbătorim astăzi împreună un eveniment extrem de important în viața poporului român, care este Ziua Culturii Naționale. Cultura națională este expresia cea mai cuprinzătoare a identității unui popor, a istoriei și evoluției acestuia. Nu e întâmplător faptul că Ziua Culturii Naționale se sărbătorește în fiecare an la data nașterii marelui poet național, Mihai Eminescu. Alături de acesta, sărbătorim, de Ziua Culturii Naționale, o mulțime de alți creatori în domeniul culturii, de diverse etnii și limbi materne, din toată țara. Eu, ca târgumureșean, m-am născut și aparțin acestui spațiu multicultural și multietnic, un loc unde se îmbină valori multiple și unde avem tradiție în ceea ce privește celebrarea diversității, inclusiv culturale. Municipiul Târgu Mureș face parte dintr-un spațiu multicultural – Transilvania – și eu cred că este important să ne afirmăm identitatea și să ne recunoaștem valorile comune. Vă doresc să ne sărbătorim astfel împreună, în fiecare an, apreciindu-ne valorile comune. La mulți ani!”, este mesajul transmis în cadrul postării.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Curs de desen cu emisfera dreaptă

Reprezentanții PIXEL Photo Studio Târgu Mureș au anunțat, pe pagina de Facebook a studioului, demararea …