Home / Slider / Suspiciuni de corupție în cazul construirii stadionului Trans-Sil din Târgu Mureș

Suspiciuni de corupție în cazul construirii stadionului Trans-Sil din Târgu Mureș

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat joi, 21 ianuarie, cu prilejul unei conferințe de presă, că la data curentă autoritățile locale din ”Orașul Trandafirilor” nu știu cu exactitate cine este proprietarul de drept al stadionului Trans-Sil.

În acest sens, Soós Zoltán a precizat că a fost demarat un audit, cu scopul de a clarifica exact situația juridică a stadionului, respectiv pentru a stabili ”dacă a fost un caz de corupție sau n-a fost un caz de corupție în ceea ce privește Trans-Sil.”

”Am demarat audit la aproape toate direcțiile unde erau probleme mai mari sau mai mici, Turism SRL, Direcția de Asistență Socială, Serviciul Public de Utilități Municipale, și urmează să ajungem și la stadionul Trans-Sil, să vedem din ce bani s-a construit, a cui este de fapt terenul, cine este proprietarul de drept. Momentan nu este nimic clar în această situație, dacă a fost un caz de corupție sau n-a fost un caz de corupție în ceea ce privește Trans-Sil. Nu vreau să fac afirmații până nu vedem clar ce este acolo, vin juriștii, analizează, iau documente de acum 8 ani, de acum 10 ani, cum s-au transferat terenuri, dacă sunt în proprietatea Primăriei care este obligația Trans-Sil și care este obligația Primăriei. După ce vom vedea situația clară o să anunțăm presa în mod evident dacă de drept aparține orașului acest stadion sau trebuie să îl împărțim cu Asociația Transil. Încă nu știu să vă dau un răspuns clar, poate ne ia încă 6-8 luni până vedem moștenirea pe care ne-au lăsat-o, care sunt problemele legate de această moștenire”, a declarat Soós Zoltán.

Procesul de modernizare a stadionului Trans-Sil a demarat în anul 2010 culminând cu inaugurarea instalației de nocturnă în luna august 2011. Arena are o capacitate de 8.200 de locuri și a găzduit de-a lungul anilor meciurile susținute în primele două ligi de FCM Târgu Mureș și ulterior de ASA Târgu Mureș.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Prefectura Mureș plănuiește relocarea ursului de pe Negoiului

Printr-o postare făcută pe pagina sa oficială de Facebook în data de 25 februarie 2021, …