Incertitudine privind finanțarea investițiilor pentru sistemul sanitar din Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 583 Vizualizări

Incertitudine privind finanțarea investițiilor pentru sistemul sanitar din Mureș

Mai multe obiective de investiții majore, la cele mai importante unități sanitare din județul Mureș, nu au fost incluse pentru finanțare în bugetul sănătății în acest an. Potrivit Conf. Dr. Florin Buicu, deputat PSD și vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, au fost depuse amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2021 pentru a fi alocată finanțarea necesară, însă aceste amendamente au fost respinse.

Legea bugetului de stat pentru anul 2021 a fost votată marți, 2 martie, însă fără amendamentele depuse de PSD, printre care sunt și amendamentele ce se referă la investițiile în sistemul sanitar din județul Mureș. Amendamentele au fost depuse atât la articolul 34 din Legea bugetului de stat, cât și la anexa 3/26 privind bugetul Ministerului Sănătății.

”Noi am depus amendamente pentru sănătate și la articolul 34 în textul legii, dar și în anexa 3/26 care este bugetul Ministerului Sănătății. Amendamentele de la articolul 34 erau pentru lucrări de reparații capitale, ce țin de dotări etc. Am solicitat la articolul 34 finanțare pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean Mureș, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș. În afară de aceste amendamente, am mai inclus și obiectivele care au fost aprobate pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și anume Centrul de Arși, finanțarea pentru vestiare și pentru obiectivul privind extinderea spitalizării de zi. În afară de acestea am mai inclus amendamentul pentru corpul de Terapie Intensivă de la Clinica de Boli Infecțioase. În momentul în care s-a votat în comisie ele (obiectivele de investiții în sistemul sanitar din Mureș – n.r.) apar pe o listă de amendamente respinse”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Conf. Dr. Florin Buicu.

Amendamentele susținute de parlamentarii PSD din Mureș în domeniul sănătății sunt pentru:

– Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, suma de 98.784.000 lei în vederea realizării obiectivului de investiții „Construirea unui centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziţionare şi conectare a Departamentelor: Urgenţă, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.”

– Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, suma de 7.394.000 lei pentru Construire corp clădire vestiare personal pentru 2200 locuri.

– Spitalul Clinic Județean Mureș suma de 16.457.000 lei în vederea realizării obiectivului de investiții „Construirea unui corp/secție de Terapie Intensivă și utilarea acestuia în regim de urgență, care să deservească Clinicile de Boli Infecțioase și după pandemia de coronavirus (COVID 19).

– Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, suma de 20.000 lei pentru reparații, reparații capitale,  extinderi și dotări.

– Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, suma de 23.000.000 lei pentru realizarea extinderii spitalizării de zi, reparații, dotări.

– Spitalul Clinic Județean Mureș, suma de 20.000.000 lei pentru reparații, reparații capitale, extinderi și dotări.

”Aș dori să văd Centrul de Arși în lista de investiții a Guvernului României, nu conteaza cine o face, cum o face, important este să se facă. Dar pentru că nu au acceptat să fie incluse în buget obiectivele enumerate, acestea nu apar niciunde în actualul buget”, a adăugat Conf. Dr. Florin Buicu.

Dacă Ministerul Sănătății va aloca sau nu bani pentru investiții pentru unitățile sanitare din Mureș nu se știe, având în vedere că aceste investiții nu sunt trecute ca obiective prioritare pentru finanțare în bugetul de stat pe acest an pe lista de spitale pentru care sunt cuprinse ”sume reprezentând atât credite de angajament, cât și credite bugetare, pentru lucrări de consolidări, modernizări, extinderi clădiri, reparații capitale, precum și achiziție de echipamente și aparatură medicală”. 

Arina TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE