Home / Administratie / ”Napoleon” și ”Tănase cu echipa”, dezmăț culinar pe bani publici și la ”Căsuța din Pădure”!

”Napoleon” și ”Tănase cu echipa”, dezmăț culinar pe bani publici și la ”Căsuța din Pădure”!

Distribuie

Mark Christian Hermann, consilier personal al primarului municipiului Târgu Mureș, a anunțat miercuri, 17 martie, în cadrul emisiunii Agenda de Mureș realizată de jurnalistul Adrian Giurgea, că un nou caiet, al treilea care conține nume de cod ale unor ”clienți” care realizau consumație în restaurante ale Primăriei fără să plătească, a fost găsit în incinta localului ”Căsuța din Pădure”.

”Nu sunt surprize, sunt aceleași nume”

Obiectivul respectiv se află la Platoul Corneși și este administrat de una din firmele Primăriei Târgu Mureș, respectiv de SC Administrație și Turism SRL.

”În cursul zilei de ieri (marți, 16 martie – n.r.) s-a mai găsit încă un al treilea caiet și au mai ieșit la suprafață deseori cam aceleași nume, plus alte câteva nume dintr-o altă locație. Primele două caiete au fost găsite la restaurantul din Cetate, caietul de ieri a fost descoperit la ”Căsuța din Pădure”, l-au descoperit colegii acolo”, a afirmat consilierul personal al primarului Soós Zoltán.

”Nu sunt surprize, sunt aceleași nume, preponderent una-două nume în plus, dar aceleași personaje și același cerc de oameni”, a completat Mark Christian Hermann care începând cu luna ianuarie 2021 deține și calitatea de administrator al SC Administrație și Turism SRL.

Caietele, scrise de teama unui inventar

În cadrul aceleiași emisiuni, Mark Christian Hermann a explicat și contextul în care caietele respective au fost scrise de diverși angajați ai restaurantelor controlate de Primăria municipiului Târgu Mureș.

”Când am găsit acel prim caiet am rugat un angajat al societății care era unul dintre cei care a consemnat acele informații în acel caiet să scrie un referat explicativ și acei oameni au explicat în mod foarte clar că au considerat că e nevoie să scrie în acele caiete dincolo de materiile prime ce intrau, și intrau pe gestiunea lor, ce au consumat acei oameni, pentru că erau persoane care consumau fără bon, adică fără să-și achite consumația, și acești oameni fiind doar niște simpli angajați evident – nu au nicio vină, nu au vrut altceva decât să se acopere pentru a putea justifica eventualele cantități lipsă la momentul în care se va face un inventar și le era teamă că după ce unii se vor înfrupta bine acolo evident că tot lor li se va imputa lipsa din gestiune, cu toate că nu au nicio vină în afara faptului că practic au urmat ordinele unor șefi ierarhici”, a precizat actualul administrator al SC Administrație și Turism SRL.

De la șalău și somon, la mușchi de vită și icre

Anunțul despre descoperirea primului caiet cu meniurile consumate gratis de diverite persoane a fost făcut în data de 28 ianuarie 2021, tot de Mark Christian Hermann, cu ocazia unei ședințe a Consiliului Local Târgu Mureș și ulterior pe pagina sa de Facebook.

”Marii lideri, boierii urbei mâncau somon, mușchi de vită, icre, ciorbă de burtă, papanași, clătite cu Nutella și multe alte delicatese. Gratis totul, fără să-și fi achitat notele de plată. Țineau sindrofii la partid cu mâncare pe care ei nu o plăteau, consumând platouri de lux, cum reiese și din poze. Cum naiba nu a verificat nici consiliul local de la acea vreme, nici din executiv, nici de la DAS nimeni cantitatea și calitatea produselor? Să iei de la gura unor necăjiți din banul public, dându-le oțet și mălai, iar ”Tănase” (zis încă Generalu’ sau Napoleon) plus echipa”, precum și ”Primaru”, Ovi, Mihaela, Előd, ALDE, Iustina, Gimi și mulți alții să bage din banii publici la burdihane ciorbă de burtă, mușchi de vită, șalău, icre… repet, din bani publici. Dacă ne gândim bine, ei erau de fapt cei mai mari ”asistați sociali”, la cum s-au înfruptat gratuit”, a precizat, la momentul respectiv, Mark Christian Hermann.

SC Administrație și Turism SRL a fost înființată în anul 2016, are doi asociați persoane juridice, Consiliul Local Municipal Târgu Mureș (99%) și SC Administrator Imobile și Piețe SRL Târgu Mureș (1%), și gestionează următoarele obiective: Hotel Tineret, Căsuța din Pădure de la Platoul Cornești, Restaurantul Cetate din Cetatea Medievală, Pub 66 din Cetatea Medievală, Academia de Sport din Complexul de Agrement și Sport ”Weekend” și Casa de Oaspeți a Primăriei din Complexul de Agrement și Sport ”Weekend”.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

1 comentariu

  1. În regulă. Nesimțiții ăia mâncau și beau pe gratis și este o mare porcărie. Nu știu ce le puteți face pentru că de plătit dacă o plăti cineva,aceia vor fi cei care au executat ordinele. Dar acum poate ne spuneți cum pot bea o cafea,un ceai sau comanda o gustare la Platoul Cornești. Asta pentru consilierul primarului. Și tot pentru el. Îi place cum au fost făcute reparațiile la asfalt pe străzile din oraș ? Parcă sunt niște plăcinte. Un petec de asfalt se compactează atât de bine încât rămâne la același nivel cu asfaltul de lângă el. PS. Nu sunt fan Florea sau Maior dar ar fi bine să vedem și ce se face pentru oraș nu să tot dăm din gură ce vom face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.