Aproape 70% din cadrele didactive au promovat examenul de definitivare Învățăământ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 650 Vizualizări

Aproape 70% din cadrele didactive au promovat examenul de definitivare

În județul Mureș, procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar este 68,72, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, semnat de către inspectorul școlar general, Sabin-Gavril Pășcan. Rezultatele obținute de candidați au fost publicate astăzi, 21 iulie, ora 10:00, de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 253 de candidați. Dintre aceștia, 9 candidați s-au retras, iar 7 candidați au fost absenți,

„Astfel, din totalul celor 244 de candidaţi cu lucrări evaluate, 167 candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 3  candidaţi au fost notați cu 10 (Matematică – 1 și asistență medicală generală – 2) iar 10 candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 76 de candidați au avut note între 5 și 7,99. O lucrare a fost anulată în centrul de evaluare”, se arată în comunicat

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen, astăzi, 21 iulie și joi, 22 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE