Cum se simt elevii la UVE Învățăământ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 247 Vizualizări

Cum se simt elevii la UVE

UVE (Universitatea de Vară pentru Elevi ) și-a deschis porțile în urmă cu câteva zile pentru elevii care au venit din toate colțurile țării pentru a trăii experiența de student în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie, ”George Emil Palade” din Târgu Mureș. În cadrul acestui program până acum au avut mai multe activități sociale prin care au reușit să se cunoască între ei, au fost la cursuri cu profesorii facultăților din cadrul UMFST, chiar și cu rectorul, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei și decanul Facultății de Medicină, prof. univ. dr. Ovidiu S. Cotoi, iar unii dintre ei, fiind veniți de la câteva sute de kilometri, sunt cazați la căminele facultății.

Și pentru că am vrut să aflu mai multe am mers astăzi la UMFST pentru a vorbi cu câțiva dintre elevii care participă la UVE și să vedem cum este acest program privit prin ochii unui participant.

“Ca experiență personală, nu am mai socializat atât de mult în viața mea, activitățile sunt foarte bine puse la punct de către Ligă. Am învățat foarte multe lucruri și este foarte digerabilă toată informația, cursurile au fost mult mai interesante decât la școală. Iar pe lângă acestea, programul ne și oferă destul timp liber pentru noi și pentru a ne cunoaște și în afara activităților”, ne-a povestit Mihai Tudor care a venit din Pitești.

Iar pentru că până la urmă din viața unui student nu pot lipsi cursurile, elevii au avut de a face cu primele lor cursuri într-o facultate.

“Cursurile m-au fascinat mult mai tare decât activitățile sociale, au fost foarte interesante, dar cel mai mult mi-a plăcut cursul despre chirurgie fiind specializarea pe care îmi doresc să o urmez mai departe în cadrul UMFST”, ne-a spus Teodora Săvâșcă, elevă din Târgu Mureș.

Majoritatea elevilor, pentru a avea pachetul întreg de experiențe studențești, au ales ca în cadrul acestui proiect să locuiască în căminele universității.

“Condițiile din cămin sunt surprinzător de bune, mereu am avut impresia că un cămin este murdar și plin de gândaci, dar nu este așa, este curat și bine amenajat. Recomand oricărui student să stea la cămin, este o experiență foarte frumoasă și interesantă și ai ocazia să socializezi și să îi cunoști mult mai bine pe cei din jurul tău”, ne-a declarat Sebastian Stan din Vâlcea.

Adrian MURARIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE