Home / Recomandări zi de zi / Dora Optics, tratamente și soluții de top în domeniul oftalmologic

Dora Optics, tratamente și soluții de top în domeniul oftalmologic

Distribuie

Dora Optics este o companie de servicii integrate de optică și oftalmologie. Înființată în anul 2008, are în prezent 8 puncte de lucru, cu cabinete medicale, două săli de investigații, două săli de operații și colaborări cu alte 3 policlinici din județele limitrofe.

La centrele Dora Optics majoritatea bolilor oftalmologice pot fi tratate. Afecțiunile principale de care se ocupă echipa de medici primari și specialiști sunt: cataracta, operațiile de dioptrii, boala glaucomatoasă, diagnosticul și tratamentul bolilor retiniene. Doctorii oftalmologi, alături de întreg personalul centrului, se află la dispoziția pacienților cu scopul de a trata sau preveni, în funcție de fiecare caz. Dr. Madaras Zoltán, medic primar oftalmolog, doctor în științe medicale, director al clinicii Dora Optics din Târgu Mureș și al rețelei de servicii de optică și cabinete medicale, ne-a expus într-un interviu detalii importante cu privire la noutățile apărute în ceea ce privește tratamentul pacienților cu probleme oftalmologice, inclusiv în domeniul chirurgiei oftalmologice.
„În domeniul chirurgiei oftalmologice trebuie să amintesc că în vreme de pandemie, spre surprinderea noastră a crescut semnificativ numărul de intervenții chirurgicale efectuate la Clinicile Dora Optics. Aceasta se datorează, în primul rând, adresabilității și a faptului că putem oferi tratamente chirurgicale care nu sunt efectuate în alte clinici din regiune. Nu doar că operăm pacienții cu dioptrii cu laser și efectuăm operații de cataractă, chiar și dintre cele mai complicate, în chirurgie ambulatorie, dar am adoptat și cea mai performantă tehnologie, mai exact vizualizarea în 3D a retinei în timpul chirurgiei vitreo-retiniene cu un aparat denumit Ngenuity. Astfel, noi vedem tot ce se întâmplă în interiorul ochiului pe un televizor enorm 3D. Medicul chirurg care operează și cei care asistă din sala de operații văd aceeași imagine, cu detalii care până acum nu puteau fi observate.”

De cât timp se află în clinică această aparatură inovativă?
„Noi am fost primii în țară care am achiziționat această combinație de tehnologie (Ngenuity+Verion+Argos), dezvoltată acum un an la nivel mondial, ce ne permite analiza polului anterior al ochiului pacientului ce urmează să fie operat. Aceste date din camera de investigație sunt transmise în sala de operație și acolo toate datele sunt proiectate într-o realitate virtuală pe un televizor 3D, iar medicul chirurg care operează ochiul respectiv folosește acele date. Astfel reușim să oferim o precizie până acum nemaiîntâlnită în corecția dioptriilor.”

Scăpați definitiv de ochelari
„Clinica Dora Optics oferă soluții de a scăpa definitiv de ochelarii de vedere. Prima soluție este operația cu Laser excimer. Procedura desființează viciile de refracție (miopia, astigmatismul, hipermetropia) prin remodelarea corneei la suprafața acesteia. În general persoanele care optează pentru această operație au vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, dar vin și pacienți mai în vârstă care doresc să scape de ochelarii de distanță. Operația este precedată de o examinare oftalmologică completă de aptitudine, mult mai detaliată decât consultațiile de rutină sau cele pentru alte patologii. A doua soluție este implantul de cristalin multifocal. Operația se adresează persoanelor la care nu se poate interveni Laser sau care suferă de prezbiopie, o afecţiune naturală a ochiului care se manifestă prin incapacitatea de a focaliza obiectele aflate în apropiere. Această intervenție cu cristalin multifocal are marele avantaj că asigură o vedere foarte bună
atât pentru aproape cât și pentru distanță, fără ochelari, și că este independentă de poziția capului și de privirea pacientului. Avem pacienți care au vedere de 150% după această intervenție.”

Noutăți pentru pacienții glaucomatoși
„În ultima perioadă am încercat să implementăm noi tehnologii în tratarea pacienților noștri glaucomatoși. Există foarte multe tipuri de glaucom, dar există și multe tipuri de tratamente cu laser. Până acum pacienții erau nevoiți să folosească picături pe toată durata vieții sau necesitau intervenții chirurgicale, deseori repetate. Datorită acestor noi tehnologii putem să le oferim șansa de a nu mai avea nevoie de tratamentul zilnic cu picături sau de operații clasice. Prima procedură se numește SLT (selective laser trabeculoplasty) și se poate efectua în condiții ambulatorii, ca de consultație. Procedura nu este dureroasă și nu are nici un fel de efect secundar. A doua procedură de tratament se numește ciclofotocoagulare și se poate efectua numai în sala de operații, sub anestezie locală. Aparatul folosește un alt tip de laser ca SLT-ul și înlocuiește intervențiile chirurgicale clasice pentru glaucom. Este folosită în stadiile avansate de glaucom.”

De la mic la mare
Clinica Dora Optics oferă soluții și pacienților sub 18 ani, copiilor și adolescenților, dar și persoanelor care nu optează pentru intervenții
chirurgicale însă suferă de miopie, una dintre cele mai comune afecțiuni ale ochiului. Incidența ei este în creștere din cauza suprasolicitării vizuale, atât la copii cât și la adulți. Orthokeratologia este o metodă medicală modernă de corecţie, pe timpul nopții, a viciilor de refracție (inclusiv a miopiei și asigmatismului) care are ca efect o vedere clară pe tot parcursul zilei fără a fi nevoie de corecție optică. În general este indicată: persoanelor care doresc sa aibă vederea bună fără a purta ochelari și lentile de contact; copiilor, adolescenţilor pentru stoparea progresării miopiei în evoluție; persoanelor cu contraindicații la chirurgie refractivă; sportivilor, pompierilor, aviatorilor etc.
Vârsta minimă este 6 ani, fără boli oculare, filmul lacrimal trebuie să fie normal, stabil.”

Planuri de viitor
„Dora Optics se extinde. Numărul medicilor ce se alătură echipei crește permanent, la fel și numărul angajaților. Oferim consultații, atât cu bilet de trimitere, adică gratuit, cât și prescripții de ochelari. Personalul este calificat, se pune accent pe calitatea actului medical și se achiziționează aparatură și consumabile chirurgicale de calitate înaltă. Realizăm toate investigațiile cu aparatură de ultimă generație. Partenerii noștri principali în domeniul aparaturii sunt Alcon, liderul mondial în aparatura și tehnologie chirurgicală oftalmologică și Topcon, firma japoneză producătoare de echipamente de investigație oftalmologică. Până în prezent Dora Optics are centre la Târgu Mureș, Reghin, Miercurea Nirajului, Luduș și Târnăveni, iar în Județul Sibiu la Mediaș. În scurt timp se deschide un centru și la Sighișoara, lucrările sunt deja în desfășurare. Cinci medici specialiști și doi medici primari, 12 asistenți medicali, doi optometriști, 5 consilieri vânzări, un asistent manager și un director executiv lucrează zilnic pentru a asigura servicii de calitate, cu promptitudine și devotament în muncă.
Mulțumim tuturor pacienților și clienților care aleg serviciile noastre. Datorită solicitărilor lor putem dezvolta noi planuri și privim spre viitor cu optimism.”


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.