Luduș: Negociere încheiată pentru un pod nou Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1332 Vizualizări

Luduș: Negociere încheiată pentru un pod nou

O necesitate de primă importanță pentru orașul Luduș în perspectiva reparării podului rutier care traversează râul Mureș, precum și pentru dirijarea traficului greu spre zona industrială a orașului, este construirea unui pod nou. Pentru această investiție este nevoie, în primul rând, de asigurarea terenului necesar pentru începerea lucrărilor într-un termen greu de anticipat în această perioadă.

Prețul final, aprobat de consilieri

Ca un demers preliminar, Primăria orașului Luduș a alocat suma de 30.000 lei prin Hotărârea Consiliului Local nr. 59/2021 pentru achiziționarea terenului necesar înființării drumului de acces care să facă legătura din drumul național DN 15/E60 spre zona industrială a orașului. Terenul care corespunde scopului final este în suprafață de 1.300 de metri pătrați și se învecinează pe latura vestică cu drumul de exploatare care este în proprietatea Primăriei orașului.

A urmat, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 83/2021 aprobarea de către Consiliul Local pentru achiziționarea terenului, apoi în 20 august 2021 comisia numită prin hotărârea Consiliului Local s-a întrunit pentru a negocia prețul de achiziție. Inițial, comisia de negociere a prețului constituită din: președinte – Kis Istvan, viceprimarul orașului Luduș; membru – Marius Dudilă, administratorul public în cadrul Primăriei orașului Luduș și consilierii locali Gelu Virgil Puia, Cornel Herepean și Ioan Călugăr a propus prețul de 20 lei/metru pătrat, adică 26.000 de lei, dar vânzătorul Lucian Păsăroi nu a fost de acord și a solicitat 21 lei/metri pătrat.

În final, față de considerentele invocate de comisia de negociere, atât vânzătorul terenului, cât și cumpărătorul acestuia, au acceptat prețul de vânzare-cumpărare stabilit în sumă de 27.300 de lei. Comisia a aprobat în unanimitate prețul de cumpărare, aprobare care a fost exprimată de consilierii locali prin proiectul de hotărâre prezentat în ședința Consiliului Local din 31 august 2021.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE