Home / Administratie / Luduș: Negociere încheiată pentru un pod nou

Luduș: Negociere încheiată pentru un pod nou

O necesitate de primă importanță pentru orașul Luduș în perspectiva reparării podului rutier care traversează râul Mureș, precum și pentru dirijarea traficului greu spre zona industrială a orașului, este construirea unui pod nou. Pentru această investiție este nevoie, în primul rând, de asigurarea terenului necesar pentru începerea lucrărilor într-un termen greu de anticipat în această perioadă.

Prețul final, aprobat de consilieri

Ca un demers preliminar, Primăria orașului Luduș a alocat suma de 30.000 lei prin Hotărârea Consiliului Local nr. 59/2021 pentru achiziționarea terenului necesar înființării drumului de acces care să facă legătura din drumul național DN 15/E60 spre zona industrială a orașului. Terenul care corespunde scopului final este în suprafață de 1.300 de metri pătrați și se învecinează pe latura vestică cu drumul de exploatare care este în proprietatea Primăriei orașului.

A urmat, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 83/2021 aprobarea de către Consiliul Local pentru achiziționarea terenului, apoi în 20 august 2021 comisia numită prin hotărârea Consiliului Local s-a întrunit pentru a negocia prețul de achiziție. Inițial, comisia de negociere a prețului constituită din: președinte – Kis Istvan, viceprimarul orașului Luduș; membru – Marius Dudilă, administratorul public în cadrul Primăriei orașului Luduș și consilierii locali Gelu Virgil Puia, Cornel Herepean și Ioan Călugăr a propus prețul de 20 lei/metru pătrat, adică 26.000 de lei, dar vânzătorul Lucian Păsăroi nu a fost de acord și a solicitat 21 lei/metri pătrat.

În final, față de considerentele invocate de comisia de negociere, atât vânzătorul terenului, cât și cumpărătorul acestuia, au acceptat prețul de vânzare-cumpărare stabilit în sumă de 27.300 de lei. Comisia a aprobat în unanimitate prețul de cumpărare, aprobare care a fost exprimată de consilierii locali prin proiectul de hotărâre prezentat în ședința Consiliului Local din 31 august 2021.

Ioan A. BORGOVAN

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiect important pentru orașul Sovata

Conducerea Primăriei orașului Sovata anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de …