Home / Administratie / Mureș: Bucătării de campanie de 4 milioane de euro pentru forțele pentru operații speciale

Mureș: Bucătării de campanie de 4 milioane de euro pentru forțele pentru operații speciale

Unitatea Militară 01016 Târgu Mureș -unitate cu competenţe în achiziţii de bunuri şi servicii pentru Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale a atribuit, în data de 23 august 2021, firmei Stimpex SRL București, un contract în valoare de 19.995.045 de lei (aproximativ 4 milioane de euro), fără TVA, pentru achiziționarea a cinci bucătării de campanie – sisteme mobile de hrănire, informează www.licitatiapublica.ro.

Ce conține un ”sistem mobil de hrănire

Potrivit caietului de sarcini al licitației, durata contractului este de 36 de luni, iar un sistem mobil de hrănire cuprinde minim șase containere standard (pentru preparare la cald, preparare la rece, congelare și refrigerare, depozitare, distribuire hrană preparată, precum și vestiar, dușuri, chiuvete și toalete pentru personalul de deservire), un cort pentru servirea mesei, un rezervor de apă izoterm, de minim 3.000 de litri, prevăzut cu sistem de protecție la îngheț, două generatoare electrice mobile pentru montare în exterior, un sistem de purificare și filtrare a apei de minim 6.000 de litri/ 24 ore, conectat la instalația de distribuție a apei în întreg sistemul de hrănire, minim 14 extinctoare cu pulbere de cel puțin 6 kilograme, minim 8 truse de prim ajutor și un sistem de colectare și tratare a apelor reziduale.

”Sistemul mobil de hrănire face parte din Sistemul de campare al Armatei României. Sistemul mobil de hrănire este destinat preparării și servirii hranei pentru un număr de minim 500 de persoane/ 3 mese/ zi. Sistemul mobil de hrănire va fi instalat în spații deschise, pe suprafețe amenajate sau neamenajate – pietriș, nisip, pământ – pentru asigurarea sprijinului logistic operațional pe timpul ducerii acțiunilor militare, al asigurării funcțiilor de sprijin în situații de urgență și al dislocărilor temporare pentru participarea la exerciții”, se precizează în document.

Conform aceleiași surse, graficul de plăți va fi în corelație cu graficul de livrare, ”în sensul că plata se va realiza în maxim 60 de zile de la momentul efectuării recepției – se plătesc doar produsele livrate și recepționate, nu se fac plăți în avans.”

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Partidul lui Dragnea, filială și în Mureș. De ce/cine se ascunde liderul Cosmin Potor?!

Înființată în data de 19 septembrie 2021 de Codrin Ștefănescu, fost secretar general în cadrul …