Străzile Iernuțeni și Pandurilor, modernizate prin Programul ”Anghel Saligny” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 872 Vizualizări

Străzile Iernuțeni și Pandurilor, modernizate prin Programul ”Anghel Saligny”

Consilierii reghineni au aprobat în regim de urgență, în cadrul ședinţei Consiliului Local municipal Reghin din data de  2 noiembrie, devizele generale precum și cererile de finanțare la două proiecte  propuse spre finanțate prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Primul proiect are în vedere modernizarea străzii Iernuțeni din municipiul Reghin. „Strada Iernuțeni (DN15) este o stradă de o importanță deosebită, ea reprezintă una din arterele cele mai circulate din municipiul Reghin care face legătura între Tîrgu Mureș și Piatra Neamț, respectiv Tîrgu Mureș-Bistrița. Deși servește ca stradă interioară, ea păstrează categoria funcțiională de Drum Național, elementele în profil tranversal fiind ale unui drum de clasa tehnică III”, se arată în documentația proiectului. Valoarea totală a investiției este de 9.817.197,88 lei, din care 9.294.705,02 lei, respectiv 477.691 lei din bugetul local. Investiția are în vedere modernizarea drumului pe o lungime de 2.000 de metri, inclusiv trotuare, locuri de parcare, accesuri la proprietăți, precum și lucrări la poduri, podețe sau punți pietonale.

Al doilea proiect vizează drumul de intrare în municipiul Reghin, dinstre Toplița, respectiv strada Pandurilor. Valoarea totală a investiției „Modernizare strada Pandurilor, Mun. Reghin, Jud. Mureș” propusă spre finanțare în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” este de 7.962.483 lei, din care 7.533.872 lei de la bugetul de stat și 428.611 lei de la bugetul local. Lungimea totală a drumului ce urmează să fie modernizat este de 1.850 de metri. Investiția prevede printre altele lucrări de consolidare, lucrări pentru asigurarea accesului la proprietăți, trotuare, precum și locuri de parcare, oprire și staționare.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE