Opinia liderului PSD Mureș despre o colaborare cu PNL: ”Decizie grea, într-o situație grea” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 438 Vizualizări

Opinia liderului PSD Mureș despre o colaborare cu PNL: ”Decizie grea, într-o situație grea”

Președintele interimar al PSD Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a scris miercuri, 10 noiembrie, pe pagina sa de Facebook, un text intitulat ”Decizie grea, într-o situație grea”, care face referire la o posibilă coaliție de guvernare între social-democrați și Partidul Național Liberal.

Promisiunile electorale și ”războiul româno-român”

În mesajul său, deputatul Dumitrița Gliga a precizat că ”PSD își va respecta promisiunile față de electorat” și a transmis că e timpul pentru a fi oprit ”războiul româno-român”.

”Așa cum se întâmplă de cele mai multe ori și în viață, nu ai de ales între un bine evident și un rău evident, ci dintre două rele trebuie să alegi răul cel mai mic. Din perspectiva Partidului Social Democrat, exista posibilitatea de a refuza colaborarea cu PNL și automat adâncirea gravă a crizei în care ne aflăm, sau intrarea la guvernare și stoparea hemoragiei economice și sanitare, produse de coaliția precedentă. Ce este mai rău? Să faci un compromis cu un ”adversar” pentru a depăși momentul greu, sau să refuzi orice colaborare, de teama unor critici și să duci țara la un dezastru sigur? PSD își va respecta promisiunile față de electorat și se va opune privatizării companiilor de stat profitabile, cum ar fi Hidroelectrica, va susține creșterea pensiilor, a alocațiilor, a salariului minim fără ca diferența acordată să fie impozitată, menținerea facilităților în domeniul construcțiilor și IT, se va opune introducerii taxelor consulare. De asemenea, PSD va susține toate măsurile necesare pentru ieșirea din acestă profundă criză sanitară și economică. Poate că ar fi util să oprim, cel puțin pentru un moment, războiul româno-român și să conștientizăm că vâslim în aceeași barcă și, fără voia noastră, navigăm în ape extreme de tulburi. Dacă nu lăsăm orgoliile la o parte, riscăm să ne scufundăm cu toții”, a arătat președintele interimar al PSD Mureș.

PSD, ”singura soluție realistă”

În concluzie, deputatul Dumitrița Gliga a subliniat că a sosit timpul unei guvernări care să fie construită ”în jurul Partidului Social Democrat.”

”Inevitabil, o să curgă râuri de interpretări, elucubrații și previziuni apocaliptice. Dar să nu uităm să privim în față realitatea crudă: de o bucată bună de timp țara, practic, nu este guvernată. Într-un context internațional atât de complicat, așa nu se mai poate continua! România trebuie guvernată! Iar în situația actulă, singura soluție realistă este formarea unei noi echipe guvernamentale, stabilă și funcțională, construită în jurul Partidului Social Democrat”, a conchis liderul interimar al social-democraților mureșeni.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE