Proba de interviu, concursul pentru funcții de directori Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 1398 Vizualizări

Proba de interviu, concursul pentru funcții de directori

Altă probă de foc pentru candidații la concursul pentru funcțiile vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar. Cei care au trecut cu succes proba scrisă, urmează proba de interviu.

La nivelul județului Mureș, proba orală se va desfășura în 9 comisii de interviu, ceea ce va duce la buna desfășurare a probei și încadrarea în perioada de zile 15 noiembrie-8 decembrie. Informația a fost dată de profesorul drd. Sabin-Gavril Păşcan, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Mureș (ISJ), în cadrul emisiunii Față în Față, difuzată de televiziunea M9 cu tema Dezavantajele școlii online.

 “Am împărțit județul Mureș în 9 zone, pentru a fi mai ușor, atât pentru candidați, cât și pentru inspectoratul școlar. Proba de interviu constă în prezentarea unei oferte manageriale, discutarea unei situații problemă și dovedirea unor competențe în domeniul IT, a informaticii. Notele se dau de la 1 la 10, nu este voie să existe o diferență de punctaj între oricare evaluatori mai mare de 3 puncte, există o procedură pe care noi am făcut-o publică și toată lumea o cunoaște, legat de felul în care se desfășoară proba de interviu”.

Ce se întâmplă în situația eșecului la examen?

Prof. drd. Sabin-Gavril Păşcan a ținut să menționeze că este mândru de realizările colegilor concurenți, județul Mureș fiind pe locul trei într-o ierarhie întocmită în funcție de rezultatele obținute la proba scrisă, după Cluj și Sălaj. În cazul în care candidatul nu va lua examenul, metodologia prevede ca, de la 10 ianuarie anul viitor, unitatea de învățământ respectivă să aibă un director numit prin detașare, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar.

Participarea concurenților nevaccinați

“În ziua în care a avut loc proba scrisă am avut colegi care au participat deși erau pozitivi, fără să știe acest lucru, au aflat după 2-3 zile. Am dorit să avem măcar dovada unui test PCR negativ, în cazul în care nu există certificatul verde, care dovedește vaccinarea. Metodologia nu a prevăzut acest lucru, în consecință respectăm toate măsurile de distanțare” a menționat inspectorul școlar general.

Proba de interviu se va desfășura față în față. Media notelor trebuie să fie minim 7, în caz contrar, candidatul este respins.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE