Proiecte „Anghel Saligny” de 53 de milioane de lei pentru Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 414 Vizualizări

Proiecte „Anghel Saligny” de 53 de milioane de lei pentru Luduș

O nouă oportunitate pentru realizarea unor proiecte deosebit de importante pentru dezvoltarea edilitar-gospodărească a localităților din România a apărut odată cu Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, aprobat prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 95/2021. Numele Programului este foarte inspirat, ing. Anghel Saligny (1854-1925) fiind cunoscut pentru construcțiile de mare anvergură ale vremii, pe care le-a realizat, fiind de notorietate podul de la Cernavodă construit între 1890-1895, la acea dată cel mai lung din Europa.

„În vederea includerii la finanțare prin acest program, am transmis  cererea de finanțare, devizul general estimativ și hotărârea Consiliului local pentru aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru cele două obiective de investiție”, a declarat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș.

Unul dintre proiecte, „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de drumuri în orașul Luduș”, prevede modernizarea a circa 8 kilometri de drumuri de interes local, străzile Trandafirilor, Topitoriei, Rândunelelor, Bradului, Garofiței, Lăcrămioarei, Liliacului, Independenței, Zăvoiului, Viitorului, Vânătorilor, 1 Mai, Fabricii, Gării și Ghioceilor. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 31.758.577 de lei, cu TVA, valoarea finanțată de la bugetul local fiind de 3.381.38 de lei, iar durata de implementare a proiectului este de 48 de luni.

Prin proiectul „Modernizare străzi în cartierul Luduș – Centrul vechi” sunt vizate pentru a fi modernizate străzile Tineretului, Bujorilor, Dealului, De Sus, Grecilor, Mică, Sub Pădure, Bisericii, Oarba, Turzii, 8 Martie, Cioarga, Avram Iancu (partea de acces spre cimitirul reformat). Valoarea totală a investiției este de 21.526.236 de lei, cu TVA, contribuția de la bugetul local este de 251.449 de lei, iar durata de implementare a proiectului este de 48 de luni.

În ședința Consiliului Local din 26 octombrie 2021, consilierii locali au aprobat cele două cereri de finanțare și devizul general estimativ al celor două obiective de investiții.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE