Home / Administratie / Proiect ”Anghel Saligny”: drum de legătură și pod nou, la Sighișoara

Proiect ”Anghel Saligny”: drum de legătură și pod nou, la Sighișoara

Aleșii locali ai municipiului Sighișoara au aprobat recent, într-o ședință ordinară care a avut loc în data de 28 octombrie, devizul general estimativ și cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Realizare drum de legătură între centura ocolitoare Sighișoara și cartierul Târnava II, inclusiv pod, Municipiul Sighișoara, județul Mureș”, propus spre finanțare în cadrul Programului Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.

Investiția este estimată la valoarea de 17,3 milione de lei, inclusiv TVA, din care 0,7 milioane de lei reprezintă finanțare de la bugetul local. Potrivit cererii de finanțare, viitorul drum va avea o lungime de 1.900 de metri și va fi realizat împreună cu un pod lung de 50 de metri și lat de 8 metri, într-un interval de timp de 36 de luni.

”Prezenta cerere de finanțare propune realizarea unei rute ocolitoare între zona cartierului Târnava II – prin strada Lalelelor, execuția unui pod nou peste Târnava Mare și drum de lgătură în regim de centură ocolitoare – suprapunere cu strada Viilor – până la intersecția cu viitoarea centură a municipiului”, se arată în documentul aprobat de consilierii locali din municipiul Sighișoara.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vocile Cetății. Partidele guvernante trebuie să încheie jocul de-a PNRR-ul

PNRR-ul trebuia să fie un proiect de țară echilibrat creionat prin corelarea lui cu alte …