DOCUMENT. Termen descurajant pentru finalizarea centurii ocolitoare a municipiului Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7847 Vizualizări

DOCUMENT. Termen descurajant pentru finalizarea centurii ocolitoare a municipiului Târgu Mureș

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, ing. Sófalvi Sándor Szabolcs, a dezvăluit luni, 29 noiembrie, conținutul unui schimb de corespondență cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pe tema finalizării lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Mureș.

”Fiind circulație mare pe strada ”Principală” din Sângeorgiu de Mureș, am insistat la Autoritățile din București să aflu când vor fi reluate lucrările? CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – ne-a răspuns la adresa oficială (atașat răspunsul) și ne-a comunicat că de câteva zile s-a început actualizarea proiectului tehnic al drumului de ocolire. Aceasta va dura 8 luni de zile (!!!) adică sfârșitul lunii iunie 2022. După aceea CNAIR București va organiza licitația pentru a găsi antreprenorul care poate dura multe luni de zile (plus eventualele contestații), așadar vom ajunge în anul 2023. Execuția efectivă va mai dura 2-3 ani, deci vom ajunge în anul 2026. Timp foarte îndelungat!!! Sau să fim totuși optimiști??”, a scris, pe pagina sa de Facebook, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș.

Proiect demarat în 2014

Totodată, ing. Sófalvi Sándor Szabolcs a făcut și o scurtă recapitulare a istoricului proiectului, care a demarat în urmă cu nu mai puțin de șapte ani:

”În toamna anului 2014 a fost ”inaugurat” șantierul de lucru pentru varianta ocolitoare a municipiului Târgu Mureș (relația Corunca – Livezeni – Sângeorgiu de Mureș – Ernei). În decembrie 2017, contractul pentru execuția variantei de ocolire Târgu Mureș a fost terminat prin acordul părților. După trei ani de lucrări spaniolii de la Copisa realizaseră doar 35% din lucrarea contractată de CNAIR. Valoarea estimată a contractului de execuție scos acum la licitație pentru faza de proiectare este de aproximativ 47.000.000 de euro, fără TVA, pentru cei 11,643 de kilometri, potrivit comunicatului CNAIR. Această Variantă Ocolitoare va asigura legătura Sighișoara – Târgu Mureș – Reghin, pentru a reduce volumul traficului ce traversează municipiul Târgu-Mureș (și comuna Sângeorgiu de Mureș) în direcţia sud – nord. După finalizarea lucrărilor, accesul pe această variantă se va face din DN13 pe relația Brașov – Sighișoara – Târgu Mureș, kilometrul 155 și din DN15 (la Ernei) pe relația Reghin – Târgu Mureș – Turda, kilometrul 84.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE