Femeile Mileniului III într-o lume fără violență Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 213 Vizualizări

Femeile Mileniului III într-o lume fără violență

Asociația “FEMEIA MILENIULUI III” din Târgu-Mureș a dat startul campaniei de 16 zile de activism împotriva violenței împotriva femeilor, a violenței de gen, a violenței domestice printr-o festivitate de premiere a câștigătorilor concursului on-line de eseuri și desene “O lume fără violență”.

La Teatrul pentru copii și tineret Ariel, în data de 25 noiembrie, 9 copii cu vârste între 12-18 ani au primit premii în cărți, jocuri, dulciuri și o mască portocalie pentru a o purta de-a lungul întregii campanii, deoarece culoarea portocalie este simbolul speranței și al unui viitor fără violență, potrivit informațiilor furnizate de Agatha Bianca Bogdan, președinte Asociația Femeia Mileniului III, Târgu-Mureș România.

Pe lângă doamnele Asociației FM III la eveniment au participat și Afrodita Roman, președinta ACWW pe Europa și Elena Micheu, coordonatoarea programului de Prevenire și Combatere a Violenței Domestice din județul Mureș.

S-a discutat despre situația violenței pe plan mondial dar si despre specificul violenței domestice din România și din județul Mureș.

Mesajul întregii seri a fost că eliminarea violenței de gen, a violenței domestice, a violenței de orice fel, este singura soluție pentru a trăi într-o lume mai bună.

„Desenele copiilor au fost toate impresionante astfel încât nu am putut face diferenţă între premianţii din aceeaşi categorie, nu au existat așadar premiul I, II sau III, dar am avut premii speciale: premiul  pentru cea mai frumoasă povestire, premiul pentru cel mai original eseu, premiul pentru cel mai hotărât mesaj, pentru cel mai original mesaj, pentru cel mai expresiv mesaj, pentru cel mai emoționant mesaj, pentru cel mai inedit mesaj și pentru cel mai mobilizator mesaj”, a precizat  Agatha Bianca Bogdan. Toate desenele vor deveni, rând pe rând, coperta de Facebook a Asociației “FEMEIA MILENIULUI III”  și eseurile vor fi publicate pe aceeași pagină, în speranța că vor fi văzute și citite de un public cât mai larg și vor avea astfel un ecou cât mai mare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE