Home / Slider / Taina Sfântului Botez pentru pruncul Luca-Efrem

Taina Sfântului Botez pentru pruncul Luca-Efrem

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae a fost una mai mult decât specială pentru familia părintelui  paroh Daniel Rus din parohia Goreni, a fost ziua în care pruncul Luca-Efrem, fiul părintelui , a primit Taina Botezului de la Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

„Luni, 6 decembrie a.c., zi în care este prăznuit Sfântului Ierarh Nicolae, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în parohia Goreni, protopopiatul Reghin. Începând cu ora 13.00, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate, Arhipăstorul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Luca-Efrem, fiul părintelui paroh Daniel Rus. La final, ÎPS Irineu a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit pruncului nou-botezat o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos”, afirmă reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia.

Printre cei care au asistat la momentul special pentru familia părintelui Daniel Rus s-au numărat preoții din comuna Batoș, pr. Valentin Vârva, protopop al Reghinului, primarul comunei Batoș, Dumitru Dinu Cotoi, alături de cunoscuți, rude și prieteni.

„Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului”, afirmă reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia.

(Redacția)

Citeste si:  Oamenii fără adăpost salvați de la îngheț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mașină răsturnată între Petelea și Periș

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin au fost solicitați să intervină luni, 17 ianuarie, în …