Home / Reghin / Comemorarea victimelor Holocaustului, la Cimitirul Evreiesc din Reghin

Comemorarea victimelor Holocaustului, la Cimitirul Evreiesc din Reghin

Elevii Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin vor avea parte astăzi de o inedită și necesară lecție de istorie cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Locul ales pentru a marca această zi este Cimitirul Evreiesc, prilej pentru elevi să afle lucruri inedite despre istoria Reghinului și nu numai, după cum afirmă Cristina Drescan, profesor de limba engleză în cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”.

„Cred că fiecare dintre noi are datoria să scoată în evidenţă, pe de o parte multiculturalitatea Reghinului, implicit a Transilvaniei, iar pe de altă parte,  să nu uite ororile războiului şi încercările prin care au trecut cetăţenii oraşului nostru. Prin diferitele comemorări organizate de Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” în colaborare cu Primăria Reghin şi Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Reghin,  ţinem să reamintim tinerilor de efectele nocive ale manipulării, discriminării, intoleranţei şi xenofobiei. Astfel, în toana anului trecut, pe 6 octombrie, am participat alături de doi colegi şi 16 elevi la marcarea Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului la Cimitirul Evreiesc. Joi, în 27 ianuarie, de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului vom rememora soarta tragică a evreilor din Reghin şi zonă. Sunt convinsă că primul pas către normalitate în orice domeniu este asigurarea unei educaţii de calitate. Deplasarea la Cimitirul Evreiesc şi ora interactivă pregătită de reprezentantul Centrului de Informare Turistică, Simona-Loredana  Bogdan va contribui semnificativ la o mai bună înţelegere a istoriei locale şi globale”, ne-a declarat prof. Cristina Drescan, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin.

Sursă foto: www.promovareurbana.ro (Iulia Iuonaș)

Alin ZAHARIE

Citeste si:  Sfințire de biserică în Balda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Protest al comercianților de la Platoul Cornești, în fața Primăriei

În prima parte a zilei de vineri, 20 mai, un număr de aproximativ 15-20 de …