FOTO: Ziua Națională a Lecturii, în grădinițele mureșene Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 294 Vizualizări

FOTO: Ziua Națională a Lecturii, în grădinițele mureșene

În data de 15 februarie 2022, România a sărbătorit prima Zi Națională a Lecturii, un eveniment care se va celebra anual începând din acest an. Inspectoratul Școlar Județean Mureș s-a alăturat inițiativei care are ca scop promovarea lecturii în toate mediile și pentru toate categoriile de vârstă.

”Citește-mi 100 de povești”

Grădinițele din județul Mureș continuă implementarea programul fanion al Asociației OvidiuRo “Citește-mi 100 de povești!” pentru a încuraja lectura în grădinițe, familie și a asigura accesul la carte de calitate pentru toți copiii, promovarea apetitul pentru cunoaștere și obiceiul de a citi în fiecare zi. Programul este implementat în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii.

Misiunea Asociației OvidiuRo este ca fiecare copil din România să aibă acces la educație timpurie de calitate și să devină, astfel, un membru activ al societății. Din 2004, Asociația OvidiuRo derulează proiecte și programe educaționale, cu accent pe educația timpurie pentru copiii din grupuri vulnerabile.

În județul Mureș, 59 de grădinițe au primit statutul de grădiniță – bibliotecă, prin implicarea a peste 300 de educatoare. În anul 2021 au fost oferite 15.000 de cărți copiilor și educatoarelor implicate în toate proiectele asociației.

În acest context, Ziua Națională a Lecturii, în toate unitățile de învățământ preșcolar din județul Mureș s-au organizat activități de lectură între orele 11.00 – 14.00, la care au participat toți preșcolarii.

”Ziua Lecturii este în fiecare zi, iar cititul înseamnă magie, visare, cunoaștere, ferestre deschise către lumi nebănuite, planuri de basm care ne amintesc ce frumos este să fii copil. Ziua de azi este descrisă prin citatul lui Marcel Proust: “Probabil că nu există zile mai fericite din copilărie, ca acelea petrecute citind o carte extraordinară”, a declarat prof. Maria-Ramona Gros, inspector școlar pentru educație timpurie.

Grădinițe unde s-a citit

Au fost organizate activități de încurajare și promovare a lecturii, prin invitarea reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Mureș, ai comunității locale, ai Asociației OvidiuRo să citească preșcolarilor din următoarele instituții:

– Grădinița cu P.P. Nr. 2 Târnăveni, invitați: inspector școlar general, prof. drd. Sabin Gavril Pășcan și inspector şcolar pentru educație timpurie, limba română, prof. Maria-Ramona Gros;

– Grădinița cu P.P. Nr. 5 Boziaș, invitați: primarul municipiului Târnăveni, Nicolae Sorin Megheșan și Elena Mocănița, reprezentant al Asociației OvidiuRo;

– Grădinița cu P.N. Adămuș, invitați: Elena Mocănița, reprezentant al Asociației OvidiuRo și prof. Lucreția Grec, metodist ISJ Mureș;

– Grădinița cu P.P. Nr. 3 Târnăveni, invitați: inspector şcolar pentru învățământ primar, limba română, prof. Camelia Mateș;

– Grădinița cu P.P. Nr. 4 Târnăveni, invitați: inspector şcolar pentru învățământ profesional şi tehnic, prof. Anca Turc și director, prof. Antal Lucia;

– Grădinița cu P.P. Nr. 6 Tg. Mureș, invitați: inspector şcolar general adjunct, prof. Illés Ildikó, inspector şcolar pentru proiecte educaţionale, prof. drd. Ancuța Loredana Pașcan, inspector şcolar pentru educaţie permanentă și activități extrașcolare, prof. dr. Diana Anca Nițulescu și director, prof. înv. preșc. Raluca Matei.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE