NATO îşi activează planurile de apărare Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 287 Vizualizări

NATO îşi activează planurile de apărare

NATO şi-a activat planurile de apărare pentru a desfăşura forţe suplimentare în ţările membre din Europa de Est şi va avea vineri un summit prin videoconferinţă, după atacul Rusiei asupra Ucrainei, a anunţat joi secretarul general Jens Stoltenberg, relatează agenţiile internaţionale de presă.

„Am convocat un summit prin videoconferinţă mâine pentru a analiza calea de urmat şi am activat planurile de apărare pentru a putea desfăşura capacitatea forţei de reacţie rapidă acolo unde va fi necesar”, a spus Stoltenberg după ce a condus o reuniune de urgenţă a ambasadorilor la NATO ai statelor membre.
El a mai precizat că peste 100 de avioane de luptă au fost puse în alertă.

„Trebuie să răspundem cu o hotărâre şi mai mare şi cu o unitate şi mai puternică”, a spus Stoltenberg. „Nu avem planuri de a trimite trupe ale NATO în Ucraina. Ce facem acum este defensiv”, a declarat el.
Stoltenberg a subliniat de asemenea că Europa se va confrunta cu o situaţie nouă privind securitatea după invazia Rusiei din Ucraina.

„Va fi o nouă Europă după invazia la care am asistat astăzi”, a declarat el într-o conferinţă de presă.
„Pacea de pe continentul nostru a fost zguduită. Rusia foloseşte forţa pentru a încerca să rescrie istoria şi neagă Ucrainei dreptul la o cale liberă şi independentă”, a adăugat el.

Stoltenberg a mai sus că Rusia a plănuit „cu sânge rece” invazia, în timp ce NATO căuta o soluţie diplomatică la criza din Ucraina.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE