Program de reducere a abandonului școlar într-o comună mureșeană Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 176 Vizualizări

Program de reducere a abandonului școlar într-o comună mureșeană

Fundaţia Buckner din Târgu Mureş şi Primăria comunei Sânpetru de Câmpie au înfiinţat un centru de zi pentru copiii vulnerabili, în care derulează un program de reducere a abandonului şcolar şi de creştere a performanţelor şcolare.
„Fundaţia Buckner din Târgu Mureş, în parteneriat cu Primăria Comunei Sânpetru de Câmpie, a demarat acţiunile pentru derularea activităţilor unui Centru de zi pentru un număr de 30 de copii din ciclul primar, clasele I-IV, beneficiarii fiind îndrumaţi de către două cadre didactice. Mai precis, un număr de 30 de copii din comunitate vor beneficia pe tot parcursul anului de activităţi de tipul ‘şcoală după şcoală'”, a declarat vineri, 25 februarie, pentru Agerpres, primarul comunei Sânpetru de Câmpie, Spiru Şerban Crăciun.
Sub supravegherea cadrelor didactice, copiii îşi vor putea face temele, mai ales la materiile de bază, dar vor beneficia şi de activităţi educative formale şi non-formale, pentru deprinderea de aptitudini necesare în dezvoltare. La orele prânzului, beneficiarii acestui centru de zi vor putea servi o masă caldă. Activităţile educative se vor desfăşura pe tot parcursul anului calendaristic, chiar şi în timpul vacanţelor şcolare, fiind adaptate momentului.
Primarul a adăugat că acest centru de zi pentru copii poate fi un sprijin deosebit, ţinând cont de aspectele socio-economice ale comunităţii, în care rata abandonului se află pe un trend crescător, iar o bună parte din cei ce renunţă timpuriu la şcoală sunt din ciclul primar.
„Activităţile Centrului de zi vor putea fi considerate ca o bună temelie în sprijinul familiei, care va putea să trimită copilul la cursuri, dar şi pentru elevi, care vor avea ocazia să îşi remedieze aspectele de ordin educativ”, a precizat Spiru Şerban Crăciun.
Potrivit acestuia, Fundaţia Buckner din Târgu Mureş şi Primăria comunei Sânpetru de Câmpie au mai înfiinţat, începând cu luna ianuarie, şi un centru de care beneficiază 30 de persoane vârstnice, bolnave sau care se află în imposibilitatea de a se descurca singure.
„Îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice se va face, pentru început, pentru un număr de 30 de beneficiari din comună. În cadrul acestui serviciu, beneficiarii selecţionaţi vor avea parte de vizite lunare la domiciliu a asistentului social, suport moral, consiliere, petrecerea timpului într-un mod plăcut, plata facturilor, ridicarea reţetelor şi a medicamentelor de la farmacie, dar şi alte tipuri de activităţi care intră în sfera de activităţi specifice. În condiţiile în care în comunităţile rurale vârsta medie este din ce în ce mai ridicată, procentul persoanelor vârstnice este ridicat, un centru de îngrijire la domiciliu este o soluţie aplicabilă în mod concret, ţinând cont de faptul că astfel se mai atenuează sentimentul vârstnicilor că ar fi abandonaţi de familie şi societate”, a precizat Spiru Şerban Crăciun.
Cheltuielile acestor celor două proiecte sociale sunt susţinute prin AJPIS Mureş. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE