”Vaidacuta – Satul Meu”, festival la 24 de kilometri de Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 709 Vizualizări

”Vaidacuta – Satul Meu”, festival la 24 de kilometri de Târgu Mureș

Aleșii județeni au aprobat luni, 28 februarie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru, participarea Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean pe parcursul anului 2022, iar în acest sens a fost aprobat un buget general de 4 milioane de lei.

Pe lista evenimentelor finanțate de către Consiliul Județean Mureș se află și Festivalul ”Vaidacuta – Satul Meu”, eveniment care va beneficia de un sprijin financiar în valoare de 10.000 de lei.

Festivalul va fi organizat de Asociaţia Culturală „Vaidacuta – Satul Meu”, în perioada 30-31 iulie, în satul Vaidacuta, comuna Suplac.

”Acest eveniment cultural oferă un bun prilej să înţelegem mai bine cum a fost odată în satul românesc viața țăranului român prin tradiție, joc și cântec, respectiv importanța de a fi uniți în jurul valorilor naționale. În prima zi, 30 iulie 2022, se propune o întâlnire cu fiii satului în fața Casei Muzeu din centrul satului, urmată de o șezătoare în curtea din spatele muzeului în care sunt constituite scene pentru a ne reaminti cum era odată satul plin de viață, plin de tineri și de oameni harnici și iubitori de frumos, de munca terenului, de tradiții și obiceiuri străbune. Totodată, vor fi alături prieteni dintre oameni de cultură consacrați care amintesc prin poezie și de viața oamenilor de pe aceste meleaguri, specialiști care împărtășesc cu noi gânduri și trăiri de prin drumurile lor. În cea de-a doua zi, 31 iulie 2022, se omagiază satul românesc de odinioară prin participarea la slujba de la biserica din sat, urmată de un spectacol folcloric – muzică, dansuri și tradiții populare românești, în interpretarea unor artiști consacrati, dar și tinere talente din zona Văii Târnavelor”, se precizează în descrierea evenimentului.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE