UE va furniza echipamente informatice Ucrainei Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

UE va furniza echipamente informatice Ucrainei

Uniunea Europeană va furniza echipamente informatice Ucrainei, răspunzând unei cereri a guvernului acestei ţări, a indicat miercuri secretarul de stat francez pentru digitalizare Cédric O, în marja unei reuniuni a miniştrilor telecomunicaţiilor din statele UE, ce are loc la Magny-Cours, în Franţa.

”Ucraina ne-a adresat o cerere de echipament informatic. Există o discuţie între ţări europene pentru a răspunde acestei cereri a Ucrainei cât mai rapid posibil” şi a împărţi responsabilitatea furnizării materialelor, a afirmat el.

Cererea vizează echipamente informatice de bază – terminale, telefoane inteligente – şi altele, precum echipamente de reţea, a precizat responsabilul francez. Firmele şi instituţiile franceze care pot furniza astfel de echipamente, mai ales cu titlu de donaţie, sunt invitate să ia legătura rapid cu guvernul, a adăugat el.

Franţa prezidează marţi şi miercuri o reuniune informală a miniştrilor telecomunicaţiilor din UE, dedicată în mare parte ofensivei ruse în Ucraina. Marţi, miniştrii au cerut ca marile platforme de internet şi reţelelor sociale să intensifice acţiunile împotriva dezinformării.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE