Gruparea Stat Islamic are un nou lider Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 161 Vizualizări

Gruparea Stat Islamic are un nou lider

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a confirmat moartea liderului său Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi şi l-a numit succesor pe Abu Hassan al-Hashemi al-Quraishi.

Detalii aici

Jihadiştii SI ”i-au jurat credinţă lui Abu Hassan al-Hashemi al-Quraishi, emirul credincioşilor şi califul musulmanilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului într-o înregistrare audio, confirmând în acelaşi timp moartea fostului lider al SI şi a fostului său purtător de cuvânt.

SUA au anunţat pe 3 februarie că Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi şi-a pus capăt vieţii în timpul unei operaţiuni a forţelor americane în cursul nopţii în nord-vestul Siriei. Potrivit unui înalt responsabil american, liderul SI a murit într-o explozie pe care el însuşi a provocat-o în timpul raidului american. „La începutul operaţiunii, ţinta teroristă a detonat o bombă care l-a ucis atât pe el, cât şi membri ai propriei familii, printre care femei şi copii”, a declarat oficialul citat.

Preşedintele american Joe Biden a explicat ulterior într-o alocuţiune că a preferat o operaţiune de comando pentru a reduce pe cât posibil numărul de victime civile.

„Ştiind că acest terorist a ales să se înconjoare de familie, inclusiv copii, am făcut alegerea de a lansa un raid al forţelor speciale cu un risc mult mai mare pentru propriii noştri agenţi, în loc să-l ţintim (pe Quraishi – n.r.) cu o lovitură aeriană”, a spus preşedintele.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE