VIDEO: Oamenii legii la” ei acasă “ Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 396 Vizualizări

VIDEO: Oamenii legii la” ei acasă “

Lume multă la Cetatea Medievală din Târgu-Mureș. Nu-mi aduc aminte când s-a mai adunat atâta lume la un loc. Sute de copii, tineri, adulți, vârstnici. Toți curioși să cunoască oamenii legii „la ei acasă”, au venit, miercuri, 23 martie, începând cu ora 12.00, la “Ziua Porților Deschise”. Evenimentul a fost dedicat ”Zilei Poliției Române”. Polițiștii au dat „tot din casă”. Au prezentat elemente de tehnică şi dotare. Au explicat totul despre motociclete, autoturisme şi autoutilitare și armament. Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a oferit publicului larg o incursiune în trecutul instituţiei, a oportunităţilor prezentului, dar şi o viziune către viitor.

„În seria manisfestărilor aniversare, a devenit deja o tradiție ca polițiștii să fie alături de cetățeni și, în special alături de copii, pentru a sărbători. Siguranța copiilor reprezintă un domeniu proritar de interes. Fie că vorbim de familie, școală, sau alte autorități cu atribuții directe în acest domeniu. Cu toții suntem interesați să avem un mediu sănătos și sigur pentru creșterea și dezvoltarea copiilor” a menționat comisar șef, Gabriela Pîncă, coordonator Compartiment Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Mureș.

În acest context s-a implementat Proiectul pentru reducerea violenței fizicde și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar. Acesta se defășoară la nivel național, pe parcursul semestrului II anului școlar în curs. La nivelul județeului Mureș proiectul a fost implementat în patru unități de învățământ. În Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu, Serafim Duicu, Romulus Guga din Târgu Mureș, precum și Școala Gimanzială Petelea. Proiectul vizează activități destinate elevilor. Scopul lor este de a preîntâmpina și înlătura orice formă orice formă de violență îm mediul școlar. În data de 30 ianuarie, Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost lansat și un concurs adresat elevilor din școlile participante în cadrul proiectului. Tema a fost elaborarea unor materiale informativ-preventive, respectiv a unui afiș și scurt videoclip, prin care aceștia au transmis mesaje de descurajare a violenței psihologice. La nivelul fiecărei școli a fost desemnată doar o clasă câștigătoare.

Premii acordate

Mențiune a luat clasa V-a A de la Școala Serafim Duicu, diriginte Anca Socol și psiholog școlar Biro Szasz Eniko.

Premiul III – clasa a VI a de la Școala Romulus Guga, diriginte Borca Minodora și psiholog școlar Căpîlnă Iulia.

Premiul II-clasa a V-a Școala Gimnazială Petelea, diriginte Hesfelean Mihaela.

Premiul I – clasa a VII-a de la Școala Gimnazială Nicoale Bălcescu, diriginte Nagy Adelena. Câștigătorii locului I la nivel județean vor participa și la o selecție la nivel național, cu prilejul Zilei Poliției Române.

„Adresez încă o dată felicitări tuturor elevilor implicați în activitate. Felcitări pentru munca depusă, pentru implicarea și viziunea de care au dat dovadă. Felicitări cadrelor didactice pentru îndrumarea acestora spre obținerea de rezultate deosebite. Totodată, adresez mulțumiri reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Mureș și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș pentru sprijinul acordat. Precum și organizației profesionale Corpul Național al Polițiștilor-filiala Mureș. Cu sprijinul ei a fost posibilă recompensarea elevilor  ”a mai adăugat comisar șef, Gabriela Pîncă.

Man, pe urmele infractorului

Man este un câine polițist extrem de apreciat pentru cazurile sale rezolvate. El a devenit vedeta evenimentului. Este cel mai loial, cu o fidelitate statornică ce nu admite decât un singur scop: slujirea comunității. Specializat în intervenție detectare urme, este antrenat de polițistul instructor Ionuț Băilă.

Demonstrații de luptă şi intervenţie au făcut și luptătorii Serviciului Pentru Acţiuni Speciale. Polițiștii au prezentat autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului. E dotat cu tehnică foto-video digitală, truse specializate şi echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional..

Pliantele şi broşurile oferite publicului sunt o oportunitate pentru informarea cât mai corectă cu privire la activitatea M.A.I.. Scopul este combaterea fenomenului infracţional, dar şi educaţia antivictimală şi antiinfracţională a cetăţenilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE