Mureș: Comisie de analiză a contestațiilor privind recrutarea-încorporarea Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 538 Vizualizări

Mureș: Comisie de analiză a contestațiilor privind recrutarea-încorporarea

Aleșii județeni au aprobat joi, 24 martie, într-o ședință ordinară de lucru, reprezentarea Consiliului Județean Mureș prin intermediul unui membru în Comisia de analiză a contestațiilor privind recrutarea-încorporarea, constituită la nivelul județului Mureș.

În Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre se precizează că în conformitate cu prevederile articolului 2, alineatul 1, din Legea nr. 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu şi trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat, cu modificările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, ”a fost suspendat”, iar revenirea la obligativitatea executării serviciului militar, în calitate de militar în termen, ”se realizează în cazul apariției uneia dintre următoarele stări: asediu, mobilizare sau pe durata stării de război, potrivit articolului 3 din actul normativ mai sus menționat.”

”Potrivit dispoziţiilor articolului 29, alineatul 1, din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare, la nivel județean funcționează o comisie de analiză a contestaţiilor privind recrutarea-încorporarea. Din această comisie face parte și un delegat al Consiliului Judeţean. Prin adresa nr. A-464/1 din 18 februarie 20221 Centrul Militar Județean Mureș a solicitat Consiliului Județean Mureș să desemneze un delegat pentru a face parte din comisia mai sus menționată”, se menționează în același document.

(Redacția / Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE