Grecia cumpără fregate și avioane de luptă Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

Grecia cumpără fregate și avioane de luptă

Grecia a semnat două contracte cu Franţa privind achiziţia a trei fregate de apărare şi intervenţie şi zece avioane de luptă Rafale, într-o nouă etapă a alianţei strategice dintre cele două ţări.

Semnarea contractelor vine după ce anul trecut, pe fondul tensiunilor cu vecina sa Turcia, Grecia a decis să-şi întărească capacităţile militare comandând din Franţa 24 de avioane de luptă Rafale şi trei fregate, pentru o sumă totală de peste 5,5 miliarde de euro.

Primul contract, semnat în prezenţa ministrului francez al apărării Florence Parly şi a omologului ei grec Nikos Panagiotopoulos, se referă la cele trei fregate, denumite Belharra la export. Livrarea acestora a fost prevăzută în cadrul „parteneriatului strategic” încheiat în septembrie la Paris între cele două ţări, fregatele construite de Naval Group urmând să intre în dotarea marinei greceşti în 2025, primele două, şi 2026, cea de a treia.

Al doilea contract, pentru care a venit la Atena şi preşedintele Dassault Aviation, Eric Trappier, se referă la livrarea a şase avioane Rafale noi suplimentare, vânzarea a 18 astfel de avioane de luptă făcând deja obiectul unui contract semnat anul trecut, dintre care şase au fost deja livrate Greciei.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE