Noi tensiuni între Armenia și Azerbaidjan Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 146 Vizualizări

Noi tensiuni între Armenia și Azerbaidjan

Armenia a acuzat vineri Azerbaidjanul că „a invadat” enclava Nagorno-Karabah în partea controlată de „forţele de pacificare” ruse desfăşurate în regiune la finalul războiului din toamna anului 2020 dintre cele două ţări, lucru negat de Baku, care a afirmat în schimb că „delimitează punctele de amplasare” ale trupelor.

„Invazia forţelor armate ale Azerbaidjanului care a început la 24 martie în localitatea Paruh, din regiunea Askeran, în zona de responsabilitate a pacificatorilor ruşi, continuă”, a informat Ministerul Afacerilor Externe al Armeniei într-un comunicat.

Erevanul insistă că „situaţia din Nagorno-Karabah continuă să fie tensionată”. Diplomaţia armeană şi-a exprimat încrederea că partea rusă, care acţionează ca garant al respectării armistiţiului în regiune, va lua măsuri pentru „retragerea imediată a unităţilor forţelor armate ale Azerbaidjanului” din zona de responsabilitate a contingentului rus.

La rândul său, Baku a negat într-un comunicat că s-ar fi produs lupte în zonă, cu ajutorul dronelor, şi a dat asigurări că realizează un proces de cartografiere „precisă” a punctelor de amplasare a efectivelor „fără folosirea forţei”.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE