Albania vrea să candideze la UE separat Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 136 Vizualizări

Albania vrea să candideze la UE separat

Premierul albanez Edi Rama a declarat joi că ţara sa va solicita Uniunii Europene să îi accepte candidatura independent de cea a Macedoniei de Nord, care continuă să se confrunte cu vetoul Bulgariei.

Macedonia de Nord şi Albania urmau să înceapă negocierile de aderare la UE la sfârşitul lui 2020, dar Bulgaria a blocat începerea oficială a demersului din cauza disputei istorice şi lingvistice cu macedonenii, iar UE a tratat grupat cererile de aderare ale celor două ţări.

Rama a afirmat că nu este optimist cu privire la perspectiva ca guvernul de la Sofia să îşi schimbe poziţia în viitorul apropiat. El a susţinut că „Albania nu mai poate aştepta până când doi vecini îşi rezolvă neînţelegerea” şi a adăugat că Tirana are relaţii bune cu ambele părţi.

„Direcţia noastră politică în această chestiune se va schimba complet”, a anunţat prim-ministrul cu ocazia prezentării unui sondaj de opinie la nivel naţional. Cercetarea sociologică respectivă a arătat că 67% din albanezi doresc separarea traseului lor spre primirea în UE de cel al macedonenilor.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE