Terapia prin cultură cu sala plină Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 389 Vizualizări

Terapia prin cultură cu sala plină

Sala mare a Palatului Culturii a fost plină vineri, 15 aprilie, de la ora 18.00, la lansarea cărții Terapia prin cultură, semnată de scriitorul Călin Pintea. Cartea este un volum biling cu traduceri în limbile engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă și maghiară.

Evenimentul a fost moderat de jurnalistul Ioan Chiorean, prezent în primul rând ca și prieten al scriitorului, după cum a menționat. Prezentarea cărții a fost făcută de Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș. Câteva cuvinte a rostit și violonistul Remus Grama, care a pomenit despre dezavantajele internetului, respectiv îndepărtarea tot mai accentuată a omului, cu deosebire a tinerei generaţii, de lectură. O scurtă prezentare a cărții a făcut și artistul plastic Marcel Naste, a căror lucrări care are în centru arta iconografică sunt cuprinse în  expoziția  cu vânzare Revigorarea formei bizantine în holul Palatului Culturii.. În încheiere a vorbit dr. Alexandru Luca, lector universitar, care a făcut traducerea cărții în limba franceză. Momentul cultural-artistic a fost întreținut de artiștii Emese Nagy- harpă, Spotligh Dance Studio, cvartetul Mezzo4Te, Alexia Uicălan- pian și actorul Radu Bânzaru.

Scriitorul Călin Pintea este unul din tot mai puținii oameni care încurajează oamenii, în special copiii, să citească, să transforme lectura într-o aventură. Este un susținător neobosit al culturii în educație, liantul esențial prin care valorile și tradițiile se transmit din generație în generație. Scriitorul a provocat invitații din sală să se bucure de magia lecturii printr-un simplu exercițiu de imaginație, rugându-i să închidă ochii și să-și imagineze o carte deschisă la jumătate. “ A ce seamănă? Nu-i așa că seamănă cu un înger cu aripi?!”.

Terapia prin cultură clădește în cititor ceva durabil. Cu fiecare pagină frumusețea textului captivează și reușește să dea sugestii complexe despre viață. Merită citită.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE