”Cupa Primăverii”, la Deda Deda
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 333 Vizualizări

”Cupa Primăverii”, la Deda

Liceul Tehnologic ”Vasile Netea” din Deda a organizat vineri, 14 aprilie, pe terenul sintetic din Deda, prima ediție a Cupei Primăverii la fotbal, competiție care a reunit la start trei școli gimnaziale, ”Dănilă Stupar” din Rușii Munți, Lunca Bradului, Răstolița și școala gazdă, Liceul Tehnologic ”Vasile Netea”. „Ideea organizării acestei competiții de fotbal intitulată ”Cupa Primăverii” aparține în primul rând elevilor, respectiv Consiliul Elevilor din cadrul Liceului Tehnologic ”Vasile Netea”. A fost extrem de binevenită această competiție, în condițiile în care, datorită pandemiei nu am avut deloc competiții sportive. Am zis că e numai bine să organizăm ceva care să-i includă și pe cei de la școlile din zonă, respectiv Răstolița, Rușii Munți și Lunca Bradului. Astfel, împreună cu coonducerea școlii, reprezentată prin directorul adjunct, Covrig Liliana, am pus toate elementele la punct și am organizat un eveniment reușit, respectiv prima ediție a competiției ”Cupa Primăverii” pe care sperăm să o continuăm și în anii următori”, a declarat prof. Ovidiu Moldovan, Liceul Tehnologic ”Vasile Netea”, antrenor în cadrul Clubului Sportiv Municipal ”Avântul Reghin, grupele de junior.

Competiția s-a desfășurat pe două secțiuni, Gimnmaziu, cu participarea școlilor gimnaziale din Răstolița (prof. coord. Gabriel, Tamaș), Lunca Bradului (prof. coord. Anca Bexa), ”Dănilă Stupar” din Rușii Munți (prof. coord. Ioan Șeioan) și școala gazdă, Liceul Tehnologic ”Vasile Netea” Deda (prof. coord. Ovidiu Moldovan), iar la secțiunea Liceu, au concurat între ele clasele Liceului Tehnologic ”Vasile Netea”.

La secțiunea Gimnaziu, prima seminifinală a adus față în față echipa gazdă și echipa Școlii Gimnaziale Lunca Bradului, câștig de cauză având cei de la ”Vasile Netea” cu un scor categoric de 9-0. În finală, adversarii le-au fost cei de la Școala Gimnazială Răstolița, care a trecut de cei din Rușii Munți cu scorul de 2-1. Finala a consemnat un meci dominat de Liceul Tehnologic ”Vasile Netea” care s-a impus cu scorul de 6-0. La secțiunea destinată elevilor din cliclul liceal, locul 1 a fost ocupat de clasa IX-a care a învins în finală clasa XI-a, după ce în semnifinală a trecut și de clasa a XII-a.

„Până la venirea pandemiei, făceam antrenamente cu elevi pe terenul mare, de iarbă, situat vizavi de Sala de Sport. Aveam câțiva elevi de gimnaziu pe care îi pregăteam, dar odată cu pandemia aceste antrenamente s-au oprit, după care elevii au făcut fotbal doar de plăcere. Sunt câțiva elevi talentați care pot face pasul spre un nivel superior, cum este cazul unor tineri are sunt acum la echipa de junior din Rușii Munți”, a spus prof. Ovidiu Moldovan. Competițiile cu caracter fotbalistic interșcoli pe Valea Mureșului vor continua în perioada următoare, locația gazdă fiind de această dată Lunca Bradului. „Cei de la Școala Gimnazială Lunca Bradului și-au exprimat dorința organizării unei competiții sportive până la vacanța de vară, dat fiind faptul că au și ei un teren sintetic foarte bun, unde pot organiza o competiție destinată doar claselor de gimnaziu”, a conchis profesorul de sport Ovidiu Moldovan.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE