Dezacord cu privire la parcările cu plată din Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 380 Vizualizări

Dezacord cu privire la parcările cu plată din Luduș

Prin hotărârea Consiliului Local Luduș nr. 10/2022, aleșii locali au aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice cu plată aflate pe raza orașului. Această reglementare a fost impusă, în principal de creșterea numărului de autovehicule care se concentrează în zona centrală a orașului. Astfel s-au marcat cu vopsea albastră șapte sectoare cu plata parcării pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, străzile Policlinicii, Pieței, Brândușei, Crinului, Bradului și la Primărie.

În total, 269 de locuri. Au fost aprobate și tarifele: pentru 30 minute – 1 leu; pentru o oră – 2 lei; pentru 2 ore – 4 lei, iar pentru 1 zi – 10 lei. Abonamentul pentru o lună a fost stabilit la 150 de lei, pentru 3 luni – 400 lei, pentru 6 luni – 700 lei, iar pentru un an – 1.000 lei.

Un alt argument adus de administrația locală în favoarea parcărilor cu plată a fost acela de a încuraja deplasarea cetățenilor cu mijloacele de transport în comun sau pe jos, având în vedere că distanțele din oraș sunt rezonabile. După parcurgerea tuturor pașilor legali, proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de aleșii locali în ședința Consiliului local din luna ianuarie 2022, iar Regulamentul trebuia să fie pus în aplicare.

Patronii nu sunt de acord cu plata parcării

Cu câteva zile înainte de desășurarea a ședinței ordinare a Consiliului Local pe luna aprilie, pe adresa Legislativului local a fost trimisă, de către un grup de administratori de firmă, o solicitare de a participa la ședința Legislativului local. Semnatarii cererii, administratorii Belean Adrian Ioan, Mărginean Petru Dorin, Tripon Sorinel, Boldea Dănuț și Otvos Marius au prezentat un dezacord cu privire la punerea în aplicare a HCL nr. 10/2022, a Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor cu plată din oraș.

În cinci puncte, inițiatorii, la care s-au alăturat prin semnătură încă 24 de patroni, au argumentat demersul lor care va fi urmat și de o strângere de semnături ale cetățenilor pentru a anula HCL nr. 10/2022. În hora discuțiilor, uneori neprincipiale, s-au prins din partea contestatarilor Mărginean Petru Dorin, Tripon Sorinel, Otvos Marius și Albu Ovidiu, iar din partea aleșilor locali Gelu Puia, Herepean Cornel, Stan Emil, Enyedi Mihai și Orban Tiberiu. Surprinzătoare a fost poziția consilierului Ciprian Cipăian care a votat „pentru” la adoptarea HCL iar acum s-a declarat  de partea contestatarilor. Poziția Executivului Primăriei orașului Luduș a fost exprimată cu argumente logice și de legalitate de primarul Cristian Moldovan, de Secretarul General al Primăriei, Eugenia Giurgea și de directorul ADP-APL, Daniel Totu.

Din 2 mai 2022 se plătește

După retragerea celor 11 protestatari prezenți în plenul ședinței Consiliului local, au urmat discuții îndelungate pentru a găsi cea mai bună soluție legală de a ieși din situația creată. După expunerea mai multor variante, consilierii locali au hotărât ca începând din ziua de luni, 2 mai 2022, Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor cu plată din orașul Luduș, aprobat prin HCL nr. 10/2022 să intre în vigoare cu toate prevederile legiferate. Dar, pentru o corectă evaluare, în următoarele 60 de zile, Primăria va monitoriza aplicarea sistemului de parcare și impactul asupra cetățenilor. Asta, având în vedere toate aspectele care decurg din acest proiect de hotărâre. După parcurgerea intervalului de timp, Primăria va lua în discuție propunerile făcute de cetățeni și va face eventuale corecturi la Regulament. Dar, pentru a se ajunge la acea etapă, cetățenii sunt invitați să facă propuneri, să aducă sugestii constructive la acest Regulament care a ajuns să fie atât de contestat. Adresa de e-mail la care se pot face propuneri este ludus@ms.e-adm.ro.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE