Nemulțumiri la centrele de autorecenzare asistată din Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 432 Vizualizări

Nemulțumiri la centrele de autorecenzare asistată din Târgu Mureș

Coordonatorul recensământului din Târgu Mureş, Gáspár Botond, a făcut un apel, miercuri, la populaţie să manifeste răbdare şi să nu aglomereze dimineaţa centrele de autorecenzare asistată, întrucât acestea sunt tot mai accesate, în special de vârstnici, iar astfel se creează nemulţumiri legate de timpii de aşteptare.
„Legea ne obligă să avem 14 recenzori ARA pentru autorecenzare asistată, nu putem aduce mai multe persoane, aceasta este legea. Ei lucrează din 14 martie la acest puncte, la început populaţia nu prea era interesată, acum, că se apropie acest termen de 15 mai, ne bucurăm că populaţia a ţinut cont de informările şi promovările făcute la nivel naţional şi în fiecare zi vin din ce în ce mai mulţi. Dar menţionez nu avem posibilitatea să facem platforma mai performantă, nici să aducem mai mulţi oameni. Din acest motiv colegii mei lucrează la foc automat. (…) Aş dori să fac un apel la populaţie să nu se înghesuie, fiindcă punctele noastre vor fi deschise până în 15 mai. Cine şi-a planificat că îşi face autorecenzarea şi vede că este coadă, să încerce mai târziu. În Dâmbu, centrul este deschis până la ora 20.00, celelalte puncte până la 18.00. Colegii lucrează 8-9 ore pe zi, deci nu trebuie să meargă toată populaţia dimineaţa, între orele 9.00 şi 11.00. Fac un apel către populaţie să stea liniştită pentru că dacă nu vor reuşi să se autorecenzeze până în 15 mai, nu este o mare problemă pentru că până în 16 iulie vor avea posibilitatea cu ajutorul recenzorilor care se vor deplasa din casă în casă”, a declarat, pentru Agerpres, Gáspár Botond.
El a spus că din ce în ce mai multe persoane se prezintă la centrele ARA şi că a primit numeroase telefoane că se stă la coadă, că oamenii sunt nervoşi şi nu înţeleg ce se întâmplă.
„Au crezut că vin la centru şi în 10 minute au terminat. Pe undeva e adevărat, durează 10-15 minute autorcenzarea, însă dacă vin 20 de persoane deodată, atunci timpul de aşteptare se prelungeşte automat. Populaţia trebuie să ţină cont că dacă vin toţi la ora 9,00, evident că se stă mai mult. Autorecenzarea se poate face şi de acasă, din faţa calculatorului, nu neapărat la punctele de autorecenzare. Chiar şi aşa cu apărut o serie de probleme tehnice, fiindcă platforma este foarte încărcată, fiind intens solicitată în această perioadă”, a spus Gáspár Botond.
Coordonatorul recensământului din Târgu Mureş a precizat că în oraş funcţionează 10 centre fixe de autorecenzare şi unul mobil, care deserveşte un autobuz, precum şi Piaţa Dacia şi Parcul Record.
Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică Mureş, ultima raportare indica faptul că la Târgu Mureş s-au autorecenzat 42.262 de persoane (34,1%), iar la nivelul judeţului Mureş s-au autorecenzat 171.381 de persoane (32,7%).

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE