Micul prinț din Răzoare la prima expoziție de pictură Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 607 Vizualizări

Micul prinț din Răzoare la prima expoziție de pictură

Dragoș Mitoi, micul prinț din Răzoare este un copil din ochii căruia izvorăște iubirea. A apărut în familia sa mai târziu, dar la momentul potrivit pentru a aduce binecuvântare în viața părinților și a surorilor mai mari. 

„El iubește totul, tot ce este în jur începând cu oameni, plante, animale, jocuri,  cărți. La el nu există nimic negativ, totul este iubire. Dă dovadă de o înțelepciune și o maturitate care uneori depășește granițele vârstei. Fiind un copil care a venit puțin mai târziu, ne-a schimbat viața, gândirea, tot. Este o binecuvântare. El spune multe lucruri care mă impresionează. Folosește cuvinte și expresii și mă întreb dacă le înțelege. Modul în care îmi spune în fiecare zi că mă iubește, mă topește”, a povestit mama lui, Ana Mitoi.

Dragoș  a plecat în călătoria sa însetat de cunoaștere. Prima planetă pe care a descoperit-o este cea a cititului. La șapte ani citește tot ce îi poftește inima, și mai ales cărți din care învață informații despre lume.

Mama lui spune că „este un copil foarte inteligent și talentat. Citește de la patru ani, acum citește perfect. Îi place să citească cărți chiar foarte greoaie. Toate cărțile îi stârnesc subiect de interes. Din cărțile informative află informații noi, și benzile desenate îi plac și chiar a realizat niște desene cu benzi desenate, îl pasionează și poveștile cu animale, orice e interesant pentru el. Poate să reproducă orice conținut pe care l-a citit”. 

„Doar cu inima se poate vedea pe bună dreptate. Ceea ce este esențial este invizibil pentru ochi”

Pe planeta picturii a aterizat vara trecută, în vacanța mare împreună cu mama lui. Au început să picteze împreună din imagini pe care le considerau amândoi foarte interesante. Mânuțele fragile ale micului pictor se desfășoară sub ochii atenți ai mamei sale, care prin darul pedagogic îl călăuzește la orice pas. Părinții lui Dragoș sunt cadre didactice la Școala Gimnaziala „Mihesu de Câmpie”, structură-Școala Primară Răzoare.

„Am încercat împreună să facem niște tablouri în colaborare. Eu fac tablourile mari și el face aceleași tablouri mici pe care le-am expus la Biblioteca Județeană. Primul tablou împreună l-am făcut la începutul verii, în vacanța de vară din 2021. Toată vacanța am pictat. Când am vrut să ne umplem timpul cu ceva plăcut, am făcut câte un desen”, a mai povestit printre emoții mama lui Dragoș.

De ziua lui, pe 7 aprilie, micul prinț din Răzoare a descoperit planeta Bibliotecii Județene Mureș, unde picturile lui au construit o expoziție expusă la Biblioteca Copiilor.

„Dragoș Mitoi dovedește un simț artistic care depășește cu mult generația sa, desenele create de el fiind pline de culoare, dar și de înțelesuri și simboluri. Sub atenta îndrumare a părinților săi, Ana și Florin Mitoi, cadre didactice, micul artist a ales Biblioteca Copiilor pentru prima lui expoziție personală, pentru a ne împărtăși din imaginația și creativitatea sa”, a transmis echipa Bibliotecii Județene. 

Dragoș urmează să călătorească foarte mult prin universul vieții lui, nu degeaba își dorește să devină explorator, poate și om de știință, poate chiar bucătar. Doar copiii știu ce caută, iar Dragoș are un vis foarte important: „Visul meu e să fac ce îmi place. Eu vreau să mă joc”.

„Dacă vine la voi un copil, dacă râde, dacă are păr de aur, dacă nu răspunde când e întrebat, veţi ghici desigur cine e. Aşa că fiţi buni!”, spune Antoine de Saint-Exupéry în cartea „Micul Prinț”. Așadar, Dragoș, micul prinț din Răzoare se poate să vă apară în cale. Acum însă, puteți să admirați picturile sale la Biblioteca Copiilor din Târgu Mureș, iar el va ști că ați fost acolo. Va simți în inima lui de explorator.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE