Proiecție de film specială la Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 149 Vizualizări

Proiecție de film specială la Târgu Mureș

„R.M.N.”, cel mai nou film al lui Cristian Mungiu,  o poveste despre comportamentul uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm astăzi la un viitor neliniștitor va fi expus într-o proiecție  specială la Palatul Culturii din Târgu Mureș luni, 6 iunie, începând cu ora 19.30. Filmările au fost realizate în principal în satul Rimetea din județul Alba, dar și în alte localități din Transilvania.

„În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan, preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de Csilla, iubita din tinerețe pe care arde să o revadă. Își dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață, prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm”, este un scurt rezumat al acțiunii filmului.

La eveniment vor fi prezenți și regizorul, actrița Orsolya Moldován și actorul Tamas Szücs, iar la finalul proiecției, acestora li se vor putea adresa întrebări.

Biletele pot fi achiziționate online de pe https://bit.ly/3NFIu0d,  iar din 31 mai, de la casieria Palatului Culturii.

Parteneri ai evenimentului sunt: Primăria Târgu Mureș, Muzeul Județean Mureș, care sunt parteneri locali și Unicredit Bank, Dacin Sara, Centrul Național al Cinematografiei și Europa FM.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE