Finlanda nu ia în serios preocupările Turciei Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Finlanda nu ia în serios preocupările Turciei

Finlanda trebuie să înceteze să mai „protejeze” ceea ce Turcia consideră o organizaţie teroristă şi să ia în serios preocupările de securitate ale Turciei dacă doreşte ca aceasta să o accepte în NATO, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan pentru un ziar finlandez.

„Problema nu este că Finlanda nu ar înţelege Turcia. Finlanda refuză să ia în serios preocupările de securitate ale Turciei”, a declarat directorul de comunicare al preşedintelui turc, Fahrettin Altun, prin e-mail pentru cel mai mare cotidian finlandez Helsingin Sanomat.

Turcia se opune aderării Finlandei şi Suediei la Alianţa occidentală de apărare pe motiv că adăpostesc persoane legate de gruparea militantă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi altele pe care le consideră teroriste, şi pentru că Finlanda şi Suedia au oprit exporturile de arme către Turcia în 2019.

Cuvintele lui Altun repetă ceea ce i-a spus principalul consilier de politică externă al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, omologului său american, cerând celor două ţări nordice „să ia măsuri concrete cu privire la organizaţiile teroriste care ameninţă securitatea naţională a Turciei”.

Reuters

( www.agerpres.ro )

Foto: https://blacknews.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE