Premieră cu bebeluși în Spania Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 68 Vizualizări

Premieră cu bebeluși în Spania

O fetiţă născută la bordul unei ambarcaţiuni improvizate, cu care mama ei cameruneză încerca să ajungă în Spania, a primit cetăţenie spaniolă, o premieră în această ţară, relatează AFP.


Un tribunal din provincia spaniolă Guipúzcoa (Ţara Bascilor, nord) a acordat „pentru prima dată, cetăţenie spaniolă unei fetiţe născute în mai 2018 la bordul unei ambarcaţiuni de migranţi care se îndreapta spre coasta spaniolă”, au declarat autorităţile judiciare spaniole.


Această decizie ratifică hotărârea unei instanţe de fond, din noiembrie 2021, contestată de avocatul poporului care apără interesele guvernului şi care a făcut recurs. Instanţa a afirmat că şi-a bazat decizia pe interesul superior al copilului, un „obiectiv constituţional legitim”.


Lăsarea acestei fetiţe cu statutul de „apatrid” ar fi plasat-o „într-o situaţie de inegalitate faţă de alţi copii”, ceea ce ar fi reprezentat „o negare semnificativă a drepturilor sale elementare şi fundamentale, inclusiv a dreptului la educaţie”, a explicat instanţa.


Doar o curte de casaţie ar putea anula în prezent această hotărâre, cu excepţia cazului în care se constată o abatere de la procedură, se precizează în hotărârea judecătorească.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE