Bogăţia modei africane, celebrată la Londra Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 83 Vizualizări

Bogăţia modei africane, celebrată la Londra

Victoria and Albert Museum (V&A) din Londra, cel mai mare muzeu de arte aplicate, arte decorative şi design din lume, celebrează începând de sâmbătă moda africană prin intermediul primei sale expoziţii dedicate creativităţii stiliştilor şi designerilor de pe acest continent, informează AFP.”Vrem să celebrăm incredibila scenă a modei africane de astăzi”, a declarat Elisabeth Murray, care a participat la realizarea conceptului acestei expoziţii.

„Evident, este imposibil să rezumi un întreg continent prin prisma modei, deci scopul expoziţiei este acela de a oferi vizitatorilor o perspectivă asupra strălucirii şi politicii de pe scena modei africane”, a continuat ea.

Creat în 1852, într-o epocă în care Regatul Unit îşi extindea imperiul, V&A Museum este dedicat artei şi designului. Dar, fapt remarcat şi de curatoarea Christine Checinska, „creativitatea africană a fost în mare parte exclusă sau slab reprezentată din cauza diviziunii istorice dintre muzeele de artă şi cele de etnografie rezultată din rădăcinile noastre coloniale şi din principii rasiste încă bine ancorate”.

În ultimii ani, mişcările antirasiste precum Black Lives Matter i-au făcut pe oamenii din Marea Britanie să reflecteze la legăturile acestei ţări cu trecutul său colonial, cu colecţiile muzeelor britanice, precum şi cu statuile şi monumentele din Regatul Unit.

AFP

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE