Nou șef la Scotland Yard Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 118 Vizualizări

Nou șef la Scotland Yard

Fostul şef al antiterorismului britanic, Mark Rowley, a fost numit la conducerea Scotland Yard, poliţia londoneză, cu misiunea de a reconstrui încrederea opiniei publice după o serie de scandaluri.

Mark Rowley s-a angajat să ‘întreprindă reformarea menţinerii ordinii prin consens’, noţiune dragă poliţiei britanice în raporturile sale cu populaţia, ‘care a fost atât de greu lezată în ultimii ani’, se spune în comunicatul ce anunţă numirea sa în funcţie. Cei în jur de 43.000 de angajaţi ai Scotland Yard răspund de siguranţa unei metropole cu peste 8 milioane de locuitori.

Fosta şefă a Scotland Yard, Cressida Dick, a fost constrânsă să demisioneze după o serie de scandaluri de răsunet, printre care cel legat de răpirea, violarea şi uciderea londonezei Sarah Everard, în martie 2021, de către unul din poliţiştii acestei prime forţe a ţării. Cazul a şocat profund, iar Scotland Yard a fost acuzat că ignorase semnalele de alarmă privind comportamentul ucigaşului.

Poliţia londoneză a mai fost criticată şi pentru intervenţia în forţă pentru a dispersa o adunare în memoria victimei. Cressida Dick a fost constrânsă să demisioneze în februarie de către primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, după publicarea unui raport ce denunţa comportamente rasiste, misogine şi discriminatoare în poliţie.

Acumularea de disfuncţionalităţi scoase la lumină a condus la sfârşitul lunii iunie ca poliţia să fie plasată sub procedură de supraveghere de către organismul responsabil cu evaluarea eficacităţii forţelor de ordine.

AFP

(www.agerpres.ro)

Foto: https://blacknews.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE