Se cere eliberarea cineastului iranian Jafar Panahi Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Se cere eliberarea cineastului iranian Jafar Panahi

Mostra de la Veneţia, decanul de vârstă al festivalurilor de film, a cerut marţi „eliberarea imediată” a scenaristului şi disidentului iranian Jafar Panahi, reţinut luni la Teheran, informează AFP.


Într-un comunicat de presă, Bienala de la Veneţia, care organizează Festivalul de Film de la Veneţia, şi-a exprimat „profunda consternare” după arestarea regizorului Jafar Panahi „pentru că a manifestat împreună cu alţi colegi contra arestării altor doi cineaşti, Mohammad Rasoulof şi Mostafa Aleahmad”.


„Bienala de la Veneţia îşi uneşte vocea cu mulţi alţii care s-au ridicat în întreaga lume pentru a condamna acţiunile de represiune în curs şi pentru a cere eliberarea imediată a regizorilor arestaţi”.


Acest apel vine după ce ministrul iranian al Afacerilor Externe, Hossein Amir-Abdollahian, a fost primit luni la Roma de omologul său italian Luigi Di Maio. Într-un comunicat publicat luni seară, Ministerul italian al Afacerilor Externe nu a făcut nicio menţiune cu privire la aceste arestări, care au stârnit revoltă în lumea cinematografiei.

AFP

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE