„Summa cum laude”, la 12 ani Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 116 Vizualizări

„Summa cum laude”, la 12 ani

Laurent Simons are doar 12 ani, însă tocmai a obţinut diploma de master în fizică la Universitatea din Anvers, Belgia, după doar un an de studiu. „Şi a făcut-o cu cea mai mare distincţie – summa cum laude”, a declarat marţi pentru DPA tatăl lui, Alexander.


Copilul-minune olandezo-belgian are un IQ de peste 145 şi adună cu uşurinţă titluri academice. El a obţinut diploma de licenţă – tot summa cum laude – la Anvers, de asemenea într-un timp foarte scurt. Laurent Simons a terminat şcoala la vârsta de 8 ani, apoi a plecat să studieze domeniul ingineriei electrice la Eindhoven, în Olanda.


La începutul anului, el a fost student invitat la Universitatea Ludwig Maximilian din München şi la Institutul Max Planck pentru Optică Cuantică de la centrul de cercetare Garching de lângă München, unde a participat la un proiect ştiinţific axat pe urmărirea celulelor canceroase din sânge cu ajutorul laserelor. Laurent şi-a propus să efectueze studii în domeniul organelor artificiale.


Însă, înainte de a-şi continua studiile el se pregăteşte să plece în vacanţă, urmând probabil să îşi îndrepte atenţia spre medicină, la sfârşitul verii. Dar, după cum a declarat, se va mai gândi la acest lucru. „Acum mă voi juca cu prietenii şi voi călători”, a spus Laurent.

DPA

(www.agerpres.ro)

Foto: www.digi-world.tv

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE