Cu talentul la purtător. Horațiu Mălăele și Gabi Rusu Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 284 Vizualizări

Cu talentul la purtător. Horațiu Mălăele și Gabi Rusu

Când cineva de laudă simți că prinzi aripi. Dar când lauda vine din partea unui actor de talia lui Horațiu Mălăele, zborul este asigurat.

Iată ce scrie actorul în prefața unui album semnat de artistul mureșean Gabriel Rusu.

Gabriel Rusu este un artist polimorf, care, într-un raport prestabilit sau întâmplător cu spațiul și timpul, se reinventează cu aceeași forță a înaltului său talent. Portretele lui au o amprentă unică și dezlănțuie o bucurie aristocrată în ochiul celui care se încumetă să le privească. Este, după părerea mea, izbânda unui mare artist, a menționatHorațiu Mălăele în prefața albumului Scenaissance.   

Albumul Scenaissance. Mari dramaturgi ai lumii conţine 42 de lucrări (portrete) care prezintă mari scriitori de teatru din lume, începând cu părinții tragediei universale până în zilele noastre, precum Eschil, Sofocle, Euripide, Shakespeare, Moliere, Goldoni, Gogol, Ibsen, G. B. Shaw, Cehov, Pirandello, Bulgakov, Beckett, Caragiale, Ionescu sau Vișniec. Lucrările au fost expuse anul trecut într-o expoziție temporară a artistului, găzduită de Palatul Brukenthal, Sibiu.

În curând, artistul va organiza lansarea albumului Scenaissance la Târgu Mureș și București. Prefața albumului este semnată de Pavel Şuşară şi Horațiu Mălăele.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE