Un desen atribuit lui Picasso, confiscat Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

Un desen atribuit lui Picasso, confiscat

Un desen atribuit lui Pablo Picasso, cu o valoare de 450.000 de euro, care se afla în valiza unui călător bănuit de ”contrabandă”, a fost confiscat la începutul lunii iulie pe aeroportul din Ibiza, în Insulele Baleare, au anunţat luni autorităţile vamale spaniole, potrivit AFP.


Desenul, denumit ”Trois personnages” şi datat 1966, a fost descoperit pe 5 iulie în posesia unui călător care venea din Elveţia şi ”care a încercat să-l aducă în Spania fără să-l declare”, au precizat autorităţile vamale într-un comunicat.


Interogat de vameşii spanioli, care au fost avertizaţi de colegii elveţieni cu privire la prezenţa unei ”opere” transportate în condiţii ”suspecte”, călătorul a dat asigurări că desenul e doar o copie şi a prezentat o factură de 1.500 de franci elveţieni (1.515 euro).


Pe fundul valizei însă, vameşii au descoperit o a doua factură pentru suma de 450.000 de franci (454.000 euro), emisă de o galerie de artă din Zurich, cu referire la desenul ”Trois personnages”, de Pablo Picasso.


Potrivit unei expertize preliminare realizate de specialişti în patrimoniu, este vorba despre ”opera originală” a pictorului spaniol, iar ”preţul facturat de galerie este conform cu preţul pieţei”, se mai spune în comunicat.

Acest prim raport va trebui confirmat printr-o ”expertiză mai exhaustivă”, realizată cu ajutorul ”tehnologiilor inovatoare”, au mai spus serviciile vamale, care au deschis o anchetă pentru fapte de ”contrabandă”.

AFP

(www.agerpres.ro)

Foto: https://alephnews.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE