Home / Comune / Beica de Jos / Investiții importante în Beica de Jos

Investiții importante în Beica de Jos

Primarul comunei Beica de Jos, Moldovan Maria, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi în care a prezentat detalii despre bugetul unității administrativ-teritoriale pentru anul 2022, precum și nenumărate investiții preconizate în anul 2022. Totodată, Moldovan Maria a oferit informații cu privire la excedentul bugetar din anul 2021 care va fi destinat, atât pentru acoperirea golurilor de casă al secțiunii de funcționare, cât și pentru finanțarea secțiunii de dezvoltare. Mai mult decât atât, primarul a informat care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021.

Reporter: Vă rog să prezentați principalele coordonate ale bugetului unității administrativ-teritoriale pe anul 2022: venituri și cheltuieli, secțiunea de dezvoltare și secțiunea de funcționare.

Moldovan Maria: Bugetul local pe anul 2022 este format dintr-un total de venituri în valoare de 9813 mii lei și un total de cheltuieli în valoare de 10513 mii lei. Secțiunea de funcționare cuprinde un total de venituri în valoare de 4863 mii lei și un total de cheltuieli în valoare de 4863 mii lei.

Secțiunea de dezvoltare cuprinde un  total de venituri în valoare de 4950 mii lei.

Rep.: Ce sumă ați alocat pentru investiții în anul 2022 și care sunt principalele investiții preconizate a se desfășura în acest an?

M.M.: Suma alocată pentru investiții în anul 2022 este de 5650 mii lei și principalele investiții preconizate sunt următoarele: Amenajare curte la sediul  Primăriei – investiție din bugetul local, Construire grădiniță în satul Șerbeni – investiție cu finanțare prin programul POR, Reabilitare și dotare școala din satul Șerbeni – investiție cu finanțare prin programul POR, Modernizare iluminat public în comună – investiție cu finanțare prin AFM, Asfaltare străzi de interes public în comună – investiție cu finanțare prin MDRAP.

Citeste si:  INTERVIU: Kelemen Barna. Despre cum să te întâlnești pe tine călătorind departe

Rep.: Ce prevede bugetul pe anul 2022 vis a vis de școli și educație?

M.M:  Referitor la bugetul pentru învățământ pe anul 2022, din bugetul local s-a alocat suma de 83 mii lei pentru învățământ pentru cheltuieli cu bunuri și servicii, iar pentru investiții s-a prevăzut suma de 2481 mii lei cu finanțare prin programul POR.

Rep.: Există vreun excedent bugetar din anii anteriori? În caz afirmativ, vă rog să precizați destinația acestuia.

M.M: Excedentul din anul precedent este de 700 mii lei, sumă care se va utiliza în anul curent pentru investiții prevăzute la secțiunea de dezvoltare a bugetului local

Rep.: Ce proiecte noi intenționați să demarați în acest an la nivelul unității administrativ-teritoriale?

M.M.: Proiectele noi pe care dorim să le demarăm în acest an sunt: Extindere modernizare iluminat public stradal și Reabilitare cămin cultural din Beica de Jos și Căcuciu.

Rep.: Care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021?

M.M.: Gradul de colectare a impozitelor și taxelor pe anul 2021 era de 75,53%.

A consemnat Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Diana Găbureac, premiul I la Olimpiada Națională de lectură

Talentul și imboldul de a scrie e miracol mare. Elevă la Colegiul Național „Alexandru Papiu …